Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Tron: Örökség - (TRON: Legacy) - Bevezetés egy más világba!

2014. február 20. - Nikosssz

történet.png

Sam Flynn hétéves volt, amikor a világ legjobb videojáték-fejlesztőjeként számon tartott apja rejtélyes körülmények között eltűnt. Húsz esztendővel később az önfejű Samet még mindig nem hagyják nyugodni a történtek. Amikor nyomozni kezd a régi Flynn Játékteremből küldött különös szignál után, hirtelen egy digitális világba csöppen, amelyben húsz éve tartják fogságban Kevint. Az amazon Quorra segítségével apa és fia megpróbálnak megszökni a Kevin által alkotott kibervilágból. Egy könyörtelen gazember azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy szándékukat keresztülhúzza.Vélemény.png

Nem egész 1 év telt el a Tron:Legacy és az Avatar bemutatása közt. Az egyik teljesen új, a másik feldolgozás féle. Az avatar azonban jobban teljesített a 3D hatást illetően is, hiszen a hupikék óriásoknál elég jól állt a térhatás, míg a Tronnál ez az élmény szinte észre sem vehető. Talán 1-2 olyan jelenet van, ahol egy picit észrevenni. Lényegében ezért is néztem újra a filmet, és bár ebben csalódtam, a látványvilág kárpótolt ezért. 

A látvány azért van elég jó hatással az emberekre, mert szinte az egész számítógépes animációkkal van megoldva, és mégsem zavar abban, hogy egy elég komoly akció filmet nézünk. Az elején még a valós világban vagyunk, ahol az eltűnt Flynn fia, nem vezeti apja cégét, de a részvények nagy részét ő birtokolja, és mégis kiszivárogtatja az internetre az ENCOM legújabb OP Rendszerét. Ezek a jelenetek is megelőznek pár lomhább akció filmet, de az igazi akció akkor kezdődik, amikor átlépünk a virtuális világba, a rácsra!  Mint már említettem itt minden nagyon jól ki van dolgozva, és ez adja meg az egész film feelingjét. A kék és narancs domináló színek nálam teljesen ültek, akárcsak a fehér az egyik szereplőnél! A jelmezek is teljesen korrektül bele illettek a képbe, akárcsak a járművek. Szóval a grafikában és a jelmezekben minden teljesen korrekt volt, egy ilyen stílusú filmhez.

A szereplőkről pár szót ejtenék. Aki nagyon furcsa volt első látásra a filmben az Jeff Bridges volt. Viszont nagyon kellemesen meglepett, hogy kiesett a megszokott szerepeiből, és egy teljesen új formát hozott. Nem azt mondom, hogy nem állt jól neki, csak ugye nem ehhez vagyunk szokva tőle. Ehhez képest kiválóan alakított!  A másik meglepő Olivia Wilde volt. Ő Megan Fox-al ellentétben nem csak jól néz ki, de teljesen jól lehozza a karakterét is. Mintha csak erre lenne programozva! :D...  Garrett Hedlundot hagytam utoljára a sorban, de ez nem jelenti, hogy ő volt a leggyengébb láncszem. Csupán azért hagytam utoljára, mert az ő nevét nem biztos, hogy csak úgy felismeri az emberek többsége mint a fent említett két színészé.

Amit még mindenképpen ki kell emelni a filmben, az az amiért kapott egy Oscar jelölést is, és ez pedig a Legjobb hangvágás. A vágás is tökéletes volt a felhasznált zenékkel együtt. Először a Sweet Dreams c. dal lehet igencsak fülbemászó, de később jön az egyik legjobb húzása a készítőknek. A Daft Punk nem csak a zenét szolgáltatja a filmben, de még meg is jelennek. A két DJ a klubban ugyanis ténylegesen ők voltak. Miért is volt ez a lehető legjobb választás? Lássuk csak. Első sorban, igencsak jó zeneszámaik vannak, amik illettek a filmbe, és ezek mellett a hacukájuk is bepasszolt a Tron virtuális világába.

Bár a beharangozott 3D semmit nem ért a filmben, a sima látványvilága teljes kárpótlást kínál! Nálam mindenképpen a bejövős fajta filmek közé tartozik, amit lehet, hogy pár év múltán újra leülök megnézni! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,9/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr275823036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása