Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A gyűrűk ura trilógia - (The Lord of the Rings)

2014. február 14. - Nikosssz

történet.png

Frodó (Elijah Wood), az ifjú hobbit egy gyűrűt kap Bilbótól, amiről kiderül, hogy az Egy Gyűrű, mellyel a Sötétség Ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. Gandalf (Ian McKellen) Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell pusztítani Mordorban, a Végzet-katlanban. A szabadnépek tanácsán megújul a Szövetség, és Gandalf vezetésével Frodó és társai, a dúnadán Aragorn (Viggo Mortensen), a tünde Legolas (Orlando Bloom), Gimli, a törp (John Rhys-Davies), és Boromir, az emberek képviseletében, nekivágnak a reménytelen küldetésnek. A jövő attól függ, hogyan alakul a szövetség sorsa.Vélemény.png

Először is tisztáznám, hogy miért írok egy bejegyzésben erről a 3 remek filmről! A lényege az egésznek az, hogy a három rész együttesével kapunk egy teljes filmet, de az tökéletes! Ezt úgy értem, hogy a részek egyenként nincsenek lezárva. Ha már elkezdtem erről beszélni, akkor közbe is iktatom, hogy ez volt számomra az egyetlen hátránya, mivel a film 3 része egyenként 3-3 órásak, és nagyon sok idő kell, hogy az elejétől a végéig meg tudjuk nézni. Ezért is néztem meg még csak most! Mivel a filmet a többség kedveli, nagyon sok ajánlás kellett, hogy rá szánjam magam a 9 órát meghaladó utazásra, de még így is megérte. Ezt a filmet vagy szeretni lehet, vagy utálni. Nincs aranyközépút ami azt mondja, hogy egynek elmegy. Én az első csoportot gyarapítom aki igencsak megszerette a filmet. Aki viszont nem hisz az átlagemberek értékelésének, az bízzon az Oscar díjakban, ugyanis a 3 rész együttesen bezsebelt 17-et a kis szobrocskákból. Ebből 4-et az első része, 2-t a második és a 3. rész aratta a legnagyobb sikert a 11 díjával. Ezeket különféle kategóriákban nyerték, de mind jogos volt véleményem szerint.

A három film együttese egy szinte tökéletes filmet ad ki, amelyben minden nagyszerűen működik összhangban. Kezdeném a karakterekkel és a szereplőkkel. Az egyes lények nagyon jól vannak kitalálva, és megkülönböztethetőek. Ami ebben a témában elismerést érdemel, azok még a jelmezek , amik Oscar-t is kiérdemeltek, és az elismerésemet is! Kellőképpen illettek a karakterekhez, és ami még fontosabb, hogy nem voltak hasonlóak. Szóval úgy értem, hogy nem láttunk két egyforma alakot, ami elég nagy szó már akkor is, ha csak az orkokat nézzük! Remek munka jellemzi! A hobbitokkal kezdeném, akiket nem fogok egyenként leírni csak összesítésben. A film velük talán azt akarta kijelenteni, hogy a kis emberek is tehetnek nagy dolgokat, és ezért is bízták pár félszerzetre a legnagyobb terhet, a gyűrűt. A gonosz megjelenítése Szauron szeme által igencsak tetszett. Az egész elképzelés, hogy a hatalmas rettegett nagyurat mindössze egy szemmel ábrázolják! A tündék azok akik a ruházatuk miatt eléggé vegyes érzéseket keltettek bennem, de Legolassal az élen megmutatták, hogy a tündék is érdemelnek tiszteletet. A törpék karaktere azt hiszem az a csipet humor amit minden filmben fel kell tüntetni! Ez ebben szintén tökéletesen sikerült a törpök képében! Az emberek pedig akárcsak az életben csak a bajban tudnak összefogni. Talán ez a legreálisabb ábrázolás. A színészek játéka az elejétől a végéig tökéletes. Nincs is mit erről többet beszélni ezért csak felsorolom a remek közreműködőket: Elijah Wood (Frodo), Ian McKellen (Gandalf), Viggo Mortensen (Aragorn), Orlando Bloom (Legolas), Sean Astin (Csavardi Samu) és John Rhys-Davies (Gimli). Tisztelet nekik!

A történetet John Ronald Reuel Tolkiennek köszönhetjük, hiszen az eredeti könyvet ő írta! Az biztos, hogy egy olyan történetet talált ki, amit a mai napig senkinek sem sikerült leutánoznia. Hála Istennek, hiszen durva lenne, ha valaki megpróbálná remakelni a filmet! Ehelyett inkább egy előzményfilmet adtak a Gyűrűk urának, aminek a harmadik része decemberben kerül a mozikba. Ez az előzménysorozat a Hobbit címet kapta.  

A vizuális effektek és a zenei aláfestések maradt utoljára, amik szintén nagyon jók! Ha azt vesszük, hogy a filmek megjelenési évei 2001, 2002 és 2003 volt, akkor az idő miatt is zseniális, de főleg az teszi naggyá, hogy mindössze egy évük volt összehozni ilyen tökéletes képeket. Az egész filmben elkísér minket a gyönyörű képi világ, de a legjobban nekem a Minas Tirith-i csata jött be, amelyik elég hosszú ideig zajlott a filmen belül, és ezzel is egyediségét jelezte. A hangokról ne is beszéljünk, mert az elejétől a végéig minden egyes hang és zene ami felcsendül az tökéletes és sajátossága a filmnek. Ki ne jönne rá miről van szó, ha meghalljuk a zenét, ami a filmben többször is megjelenik.

Rengeteg mém terjeng az interneten ami a filmnek köszönheti alapját, és még több mára már szállóigévé vállt mondat, ami a filmben hangzott el először. Amennyire nehez tudtam magam rávenni, hogy megnézzem, annyira bánom, hogy eddig halogattam! 3 tökéletes film, és egy remek történet! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png1 rész: 8,9/10
2 rész: 8,8/10
3 rész: 8,9/10sajat.png10/10 mindhárom részBorító.pngonline.pngA gyűrű szövetsége
A két torony
A király visszatér

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr965814707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása