Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A majmok bolygója: Lázadás

2014. január 28. - Isten88

történet.png

Will Rodman Alzheimer-kór kutató kifejleszt egy ellenszert, amelyet a beteg apján, és a kísérleti csimpánzokon is kipróbál. Az apja állapota az átmeneti javulás után rosszabbodik, a majmok agya viszont fejlődést mutat. Cézár, a legokosabb majom Will otthonában él, ám az érzelmeit az emberek rendre félreértelmezik. Emiatt az állatmenhelyen köt ki, ahol rosszul bánnak vele. Egy idő után Cézár megelégeli a rabságot, fellázítja sorstársait, majd az élükre állva kitör a rácsok mögül. A lázadás káoszba borítja San Franciscót.

Vélemény.png

Lassan eltelt 3 év és én még csak most jutottam odáig, hogy elindítsam ezt a filmet. Ugye ismerősen cseng a majmok bolygója cím, főleg az idősebb korosztálynak. Az első, 1968-ban látott napvilágot, majd követte még pár rész, aztán jött egy feldolgozás 2001-ben és most itt egy újragondolt 2011-es történet, ami valljuk be elég jóra sikeredett. Hm, igazából most "szpojlerezni" fogok, a film vége ha várunk még picit, megmutatja, hogy a szomszédban élő pilóta elkapta a fertőzést, persze így is repülőre száll, majd láthatjuk, hogy a fertőzés elterjed az egész Földön. Nos legyünk előretekintők, ettől kihal az emberiség, a majmok okosabbak lesznek, ez oké... láthattuk a filmben, hogy a hírekben volt egy mars - expediciós bejátszás, az eredeti 68-as filmben ők zuhannak le egy ismeretlen bolygóra, azaz a Majmok bolygójára, azaz a Földre. Ez úgy lehetséges, hogy a 2 évesnek hitt utazásuk picit több évesre sikeredett. Fúúúú de kacifántos. Tehát akkor ez nem is egy újragondolt sztori, hanem mindennek az előzménye? Le a kalappal. Szereplők terén a "majmokra" térnék ki, ők azok akik jobban teljesítenek, egyszerűen lenyűgöző, ahogy az ember és technika összemosódik és nem látható a különbség. Teljes egészében elhittem, hogy valódi majmokat látok. A film eleje eléggé az érzelmes stílust képviseli, majd egyre jobban alakul át az egész feszültséggé. Egyébként arra is felhívja a figyelmet a film, hogy az állatba több érzelem szorult mint egy emberbe és utána feltehetjük a kérdést, ki is az állat?

 Csak ajánlani tudom a filmet, aki úgy járt vele mint én, azonnal pótolja, na meg a régebbi alkotásokat is. Bár az lehet a fiatalabbaknak nem fog tetszeni, a majmos maszkok miatt. :D  Hamarosan jön a következő rész is, ha minden igaz 2014. március 4-én. Várjuk szeretettel.

Pontok.png

imdb.png7.6

sajat.png8.5

Borító.png


Előzetes.png

online.png

Ide kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr815785892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása