Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Slither - Féltél már nevetve?

2014. január 25. - Nikosssz

történet.png

Nem messze valamitől, ami leginkább egy meteor maradványaira emlékeztet, Grant (Michael Rooker) és Brenda (Elizabeth Banks) nyálkás és visszataszító "valamibe" botlik. Egyszer csak a massza életre kel, ráveti magát Grantre. Grant átalakulásának jelei azonnal észrevehetők lesznek. Ahogy telnek-múlnak a napok, Grantből lassan kiveszik minden emberi és egy vérszomjas lénnyé változik. Azonban nem Grant jelenti az egyedüli problémát. Az egykori üzletember meztelen csigák tucatjainak ad életet, melyek megfertőznek mindenkit, akikre csak rá tudják tenni a szívókáikat.Vélemény.png

A film teljes ideje alatt a félelem ki volt rekesztve. Talán pár helyen lehetett nevetni. Ezt a cím cáfolása miatt írtam előre. Szóval válaszolva a magyar fordítoknak: Nem, még mindig nem féltem nevetve! Hogy mivel akarták elérni, a félelmet nálunk? Egy idegen lény beleköltözött egy férfibe, aki kezd eltorzulni, és húsra éhezik. Nos, körülbelül ez lenne a félelem része. Lehetséges, hogy ha 10 évvel ezelőtt néztem volna meg akkor sikerült is volna. A nevetésben sem jeleskedik nagyon a film. Pár kis kacajt sikerült kiváltani de ennyi.

A történet szempontjából nem is túlzottan jó, és nem is túlzottan eredeti. Egy picit loptak ebből, egy picit abból. Ha a logikai alapokat nézzük, akkor elég sok kivetni valót találhatunk. Például nem értem, a fő szereplő idegenünknél, hogyan lehetséges, hogy pár dolgot elfelejt, azonban párra tisztán és élesen emlékszik. Ilyen apró logikai hülyeségek akadnak benne bőséggel. Ez azonban eléggé bele tud rondítani a film összesítésébe. A végén levő happy-end is egy elég fura lépés. Mindenki milyen boldog, amikor a családjuk meghalt. Ebből a szempontból a rendőrt megértem, mert nem volt sok veszteni valója, így pedig lett egy családja egy majdnem vele egyidős lánnyal! Lehet a gonosz lény párja is csak azért örült mert megúszta a szülés fájdalmait?

A szereplőkről sok jót nem tudnék írni. A The Walking Dead -ben Merlet játszó Michael Rooker egy elég gyenge szereplést mutat be nekünk. Szinte szóra sem érdemes, főleg, hogy a film felében egy eltorzult fejjel mászkál, amiről nem is mondanánk meg, hogy ő az. Elizabeth Banks egy kicsit gyengébben játszott, mint azt megszokhattuk tőle, de a többiek között most is kiemelkedően játszott. Mr. Castle, azaz Nathan Fillion a Castle sorozat sztárja, már jobban kifogásolható. Ha ilyen filmjei lennének csak, akkor nem valószínű, hogy megkapta volna Castle főszerepét. Ezzel körülbelül le is zárnám a szereplőket. Akik azonban ezek mellett dícséretet érdemelnek, azok a sminkesek.

A zene akárcsak az egész film egy közepes. Az IMDb pontszámot nem tudom elképzelni, hogy hogy kaphatott ennyit! Gyenge közepes a film, a címet sem takarja magában! Felejthető alkotás.Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat.png4,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr275780879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása