Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Haunter

2014. január 25. - Isten88

történet.png

Van egy ház, egy 4 fős család, és megmagyarázhatatlan esemény veszi kezdetét egyik reggel...Liza, a 16 éves lány az, aki észreveszi, valami nincs rendben és minden erejével igyekszik megoldani a rejtélyt.

Vélemény.png

Nem fogok sokat írni  a filmről, mert nincs mit nagyon írni róla, meg könnyű lelőni a sztorit is. Pozitívuma a filmnek, hogy nem az élők sorából tapasztalhatjuk a paranormális dolgokat. Ugyanis a főszereplőnk, Liza és a családja halottak, hogy miért, az legyen titok. A filmben ugyanaz a nap ismétlődik folyamatosan, néha már sok belőle, na ilyenkor tesznek bele egy kis fordulatot..de csak KICSIT!!! Utána ez is ismétlődik majd az élő síkon...Ebben a filmben a halott az, aki az élőkkel akar kapcsolatba lépni és segítséget kérni. Történetileg nem is lenne rossz, de nem éreztem különbségét annak, hogy most egy szellem szemszögéből látom a dolgokat. Ugyan az történt, mintha egy élő akarna kapcsolatba lépni szellemekkel, nagyon felhúzott, mikor a halott Liza wicca táblával akart kapcsolatot teremteni....ugyanmár...

Aztán villogni kezd a lámpa...miért? Mert az élő Olivia épp most cserélte ki az égőt???? Felfoghatatlan. Na és az elején miért csapódik be Lizára az ajtó? Hiszen ha ő a szellem neki kéne csapkodnia dolgokat. Lehet az élő síkon zárta be a másik család? Talán erre lehet hivatkozni, mert Liza mikor klarinétozik, akkor szokta hallani az élő Oliviát is játszani...a szellőzőben...Miért???? Ha ugyanabban a szobában vannak, miért a szellőzőből jön a hang? Lehet épp a budin ül?? Szerencsére mikor Liza megszállja Oliviát, akkor a házból kilépve egy bizonyos pontig mehet csak, ugyanis a szellem nem hagyhatja el a házat. Pedig ezek után azt is elvártam volna hogy szellemként elmenjen plázázni. Amikor a családja ráébred, hogy kipurcantak, akkor a szellemvilágban a házból kilépve a ködben megjelenik egy, a Naphoz hasonló fény, ami felé elindulnak...na az tényleg bejött, hogy átléptek a fénybe, ez egy jó ötlet volt...mert így legalább tőlük megszabadultunk és végre nem kellett még egyszer megnézni a nap újabb megismétlődését!!

Az effektek jól sikerültek, a hanghatások is jók voltak, egy két részen rám hozta a frászt, persze a film nem az ijesztgetésről szólt főként. A főszereplő lány szimpatikus....szemből, meg hátulról. :D Egyébként jól játssza a szerepét, szerethető karakter, bár nekem már kezd elegem lenni ezekből a feketére festett szemű, rocker szerű tinilányokból, akik mindent megoldanak és legyőznek. Stephen McHattie pedig már nagyon megöregedett. :)

Nos, legyen ennyi elég, egyszer megnézhető a film, aki gondolja tekintse meg, én végülis hulla fáradtan végig tudtam nézni, tehát valahol lekötött.

Pontok.png

imdb.png5.8

sajat.png5.0

Borító.png

Előzetes.png

online.png

IDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr85780660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása