Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A 23-as szám (The Number 23) - Minden összefügg!

2014. január 18. - Nikosssz

történet.png

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

Vélemény.pngAz biztos, hogy nem egy könnyű esti filmről beszélünk. Sokkal inkább egy olyasfajta thriller, ami elkezdi járatni a fogaskerekeket az ember agyában. Mint említik is a filmben a 23-as szám nagyon sok érdekességgel egybe hozható ezért, alkalmas szám egy kis játékra. Nézzünk csak pár példát, amiből a film is merített:

  • Az egészséges embereknek 23 pár kromoszómájuk van.
  • A vér 23 másodperc alatt folyik át az emberi testen.
  • Az emberi agyban kb. 23 milliárd agysejt található.
  • Euklidész geometriájának 23 alapszabálya van.
  • A latin ábécé 23 alapbetűből áll
  • Az asztrológiában az egyes csillagjegyek minden hónap 22/23-án váltják egymást.
  • A Föld tengelyének billenése a két pólus között 23,5°.
  • Baktérítő: a déli szélesség 23,5°-os szélességi köre.
  • Ráktérítő: az északi szélesség 23,5°-os szélességi köre.

Érdekes módon, nekem a film alatt azon kattogott az agyam, hogy összehozzak minél több összefüggést a 23-as számmal, a saját életemből merítve. Aztán rájöttem arra, hogy nálam sokkal inkább ilyen szám az 5-ös. Nagyon sok mindent tudok rá fogni, és a hab a tortán reggel csapott fejbe, amikor a filmnek már nem kellett volna a fejemben lennie. 2+3=5. Egyre jobban elkezdett érdekelni, hogy miféle gonosz játékot űz velem a számjáték, ugyanis reggeltől azon kattogva még több összefüggést kaptam. Szóval jó tanács következik: Csak akkor nézd meg a filmet, ha nem vagy hajlamos arra, hogy pár órán keresztül gondolkodj a saját életed fura számán!


Na térjünk át arra, hogy Jim Carrey jó ötlet volt-e a szerepre? Ugye a Thruman Show-al megmutatta, hogy nem csak a vígjáték terén tud szórakoztatni. Azonban ezzel az alkotással belelovagolt a thriller filmek sűrűjébe, és azt kell mondjam, jól eligazodott benne. Nem csak, hogy nem játszott rosszul, de kifejezetten jól állt neki a karakter. Az arckifejezései számtalanszor csaltak mosolyt több millió ember arcára, de most egy ilyen sem volt. Simán elhiteti, hogy búskomor arcával, soha semmi jó nem történik vele. A végére pedig szinte egybe olvadt a karakterrel, és minden ezelőtti filmjét kiverve a fejemből, az első helyre ugrott. Mindenképpen meg kell még említeni a rendező Joel Schumachert. Bár a név rokona a versenyzővel, ő inkább a lassabb hangulatú filmet választotta. Rengeteg filmje közül, talán ez lett az egyik kedvencem. Bármikor letudnék ülni, újranézni. Jó kis film, jó sztorival. Jó szórakozást hozzá! :)Pontok.pngimdb.png6,3/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr85772171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása