Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Freezer - Vérfagyasztó hangulat...

2014. január 10. - Nikosssz

történet.png

Robert Saunders egy New York-i szerelő. A születésnapján valaki leüti, és egy fagyasztóteremben tér magához összekötözött kézzel és lábbal. Kiderül, hogy az orosz maffia tartja fogva, és vissza akarják kapni a 8 millió dollárt, amit ő lopott el. Legalábbis az oroszok ezt hiszik. Vajon mennyi ideje van még hátra?Vélemény.png

A film premier előtt megjelent pár helyen. Le is csaptam rá, és meg is néztem, az idei év első filmjeinek egyikét. Mivel Január 17. a premier napja, addig nem szavazhat senki az IMDb oldalán. Ezt a részét a cikknek azért hagyom majd ki. Na de térjünk is át a filmünkre.

Kezdjük is a történettel. Elég egyszerű az alapkoncepció, de a végére hagytak nekünk dobozba zárva pár meglepetést. A történet magában nagyon tetszett, mert nem hiszem, hogy láttam már ehhez foghatót. Volt elrablásos cucc tömérdek filmben, de olyan ami szinte egy helyen játszódik, és ennyire bele tudnánk élni magunkat, ilyen nincs. Pár jelenetnél komolyan gondolkodóba estem, hogy mit is csinálnék hasonló helyzetben. Természetes, hogy a kijutás lehetőségeit végig próbálnám, és nem csak tétlenkednék. A végén felvillanó fény után pedig, könnyen megérthettük, miért is lett volna nehéz elhagyni a hűtőt. Egyszóval egyedi és jó sztorit kaptunk.

A színészekre nem tehetek panaszt. A főszereplő Dylan McDermott hatalmas alakítást nyújtott. Bár alapban véve ez a karakter érdeme, ugyanis kétségbeesett hebegés helyett egyenes válaszokat ad, az őt faggató lánynak, sőt néhol még egy kis humort sem sajnáltak tőle. Vajon ki tudna poénkodni egy hasonló helyzetben? Az biztos, hogy egy furcsa húzás a készítőktől, de nálam teljesen működött. Ott volt még Yuliya Snigir, akinek nem voltak túl komoly filmjei. Inkább a TV sorozatok sztárja. Ehhez képest elég szépen hozta, amit el lehetett várni a film színvonalával. A többi név főként mellékszereplőké, akiket nem szeretnék most felsorolni. Inkább térjünk is át az összesítésemre!

Alapjában új koncepciót kaptunk. itt-ott jó kis csavarokkal. A dialógusok nagyon jól betaláltak. Bár egy részét nem kapjuk meg feliratozva, és én oroszul sem tudok, szóval pár jelenetet nem biztos, hogy érteni fogunk. Szerencsére ezek nem olyan fontosak a film alakulásának szempontjából, szóval minden érthető marad. A végéért oda biggyesztenék még egy plusz-ot mert tényleg sikerült meglepniük, és ezt díjazni kell. Jó szórakozást! :)Pontok.pngsajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngFELIRATTAL IDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr125751709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása