Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

TOP 10 mozifilm- 2013

2014. január 08. - PopcornM

10. Vasember 3.

Még harmadszorra is vicces, laza és mindenek felett szórakoztató. (persze a látvány is helyén van) Egy ilyen filmtől pontosan ennyi elvárható, a Vasember 3 pedig teljesíti is. Robert Downey Jr. pedig talán újra kezd magához térni és újra a régi Robert Downey Jr. lenni.


9. Sötétségben- Star Trek

Minden Star Trek rajongó hatalmas elvárásokat fűzött ehhez és a korábbi Star Trek filmhez is. De a folytatás remekül sikerült. Nemcsak, hogy tovább bővítette az első rész által felépített világot, de behozott egy ízig-vérig gonosz főgonoszt is.


8. Gengszterosztag

Sokan átlagosan tartják ezt a gengszter-filmet. Ám nem szabad megfeledkezni, arról a világról, amit bemutat a film, nevezetesen az 1920-as évek szesztilalmi időszakát. (Ezzel a témával foglalkozik a Gengszterkorzó c sorozat is- kiváló) Tehát nem egy sima gengszterfilm, nem mindennapi színészekkel. 

7. Szemfényvesztők

Rendkívüli módon hatásvadász, már-már pimasz módon, de sok hibája ellenére talán mégis ez a "legmenőbb" film az idén. Nemcsak a trükkök kiválóak és nemcsak a színészek alakítanak nagyot, de nagyon látványos is.


6. A Wall Street farkasa

Scorsese és DiCaprio negyedszerre is teljesen korrekt filmet hozott össze. Nem szabad elfelejteni, hogy a DiCaprio által játszott tőzsdeügynök valóban létezik. Ez az életrajzi film attól eltekintve, hogy az általa felvetett koncepciókat, mind a drogokkal és az alkohollal (stb.) kapcsolatban nem veszi eléggé komolyan és nem kezd vele gyakorlatilag semmi, (csak azt mutatja be, hogy a gazdagság velejárója) egy tökéletes alkotás. Ezúton fontos megjegyezni, hogy ez NEM csak a sikeres páros (Scorsese+DiCaprio) érdeme, hanem a technikai dolgokért felelőseknek, illetve a kiváló mellékszereplőknek!

5. Hajsza a győzelemért

A másik kiváló(bb) életrajzi film. A Forma 1 világába visz minket, de még ha ez a téma nem is foglalkoztat minket, akkor is jót szórakozunk. James Hunt és Nicki Lauda egy teljesen ellentétes tulajdonságokkal bíró páros. Ami teljesen klisé lenne, ha nem egy életrajzi filmről beszélnénk, így viszont rendkívül érdekes figyelemmel követni a két szereplő favorizálását. Továbbá érdekes megfigyelni, hogy mennyit változott azóta a F1: ma technikai sportnak számít, akkor életre-halálra ment...


4. Phillips Kapitány

Túszdráma. Ez a filmkoncepció nem ritka Hollywoodban. Ez a mű mégis egyedi. Reális. A kalózok a tengeren ilyenek, az adott helyzetekben az emberek hasonlóképpen reagálnának. Talán pont az emberiesség és a realista bemutatása ennek az esetnek teszi ezt a filmet egy feledhetetlen alkotássá.


3. Mielőtt éjfélt üt az óra

A Mielőtt éjfélt üt az óra egy Richard Linklater által kitalált és létrehozott trilógia utolsó, befejező része. Az első kettő rész, arról szólt, hogy a két főszereplő Celine (Julie Delpy) és Jesse (Ethan Hawke) hogyan beszél végig másfél órát. És a harmadik rész is! Ez nem semmi teljesítmény forgatókönyvileg, pláne, hogy ebben a részben nemcsak, hogy többet, de egyre aktuálisabb, érdekesebb dolgokról beszélgetnek. 


2. Oh Boy

A nagy blockbusterek manapság elnyomják az ilyen, hatalmas értékeket magukkal hordozó független filmeket, mint amilyen például az Oh Boy is. Ártalmatlanul, csendesen mutat be egy olyan kedves történetet, amelyet gyakrabban kéne látni a mozivásznakon. Ez a német alkotás semmi monumentális dologra nem hívja fel a figyelmet, mégis komolyan kell venni. Az egyszerűségében rejlik  varázsa.


1. Gravitáció

"Napjaink beszari Hollywodjának több olyan nagyköltségvetésű blockbusterre lenne szüksége, mint a Gravity, és több olyan eredeti, bátor, és kompromisszumot nem ismerő alkotóra, mint Alfonso Cuarón."
(Filmtett)


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr965747237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása