Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Haunted House - Parajelenségek Wayans módra!

2014. január 07. - Nikosssz

történet.png

A Paranormal Activity sikere után, nem lehetett csak úgy hagyni ezt , ezért meg is született a paródia film. Az egybe költöző fiatal pár, nem sokkal a beköltözés után fura dolgokat tapasztalnak. Eleinte, csak egy kis ajtó nyitás, de ez elfajul, és az erőszaktól kezdve a megszállásig minden gonoszságon átmegy a párocska. Vajon hogy érthet véget ez a szellem hajszolás?Vélemény.png

Elég sok idő kellett ahhoz, hogy rávegyem magam a film megnézésére angolul. Azonban az előzetest látva arra gondoltam, hogy muszáj látnom ezt a fergeteges paródiát. Nos utólag vissza tekintve nem lett volna olyan nagy hiba, ha még egy kicsit hanyagolom. A Wayans családtól már rengeteg eszement vígjátékot láthattunk, és paródiákat is készítettek már. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy a legnagyobb áttörést a Scary Movie hozta meg a testvéreknek. Azonban erre a filmre már nem figyelt fel annyira a tömeg.

Jogosnak bizonyult az aggodalmam, hogy egy filmet nehéz lenne parodizálni az ő humorérzékükkel. Nem sértegetni akarom az írokat, de nekik az megy, ha sok filmből kell összekeverni egy nagy vígjátékot. A filmünk a Paranormal Activity-t próbálja kiparodizálni. Azonban mára már nehéz egy olyan vígjátékot összehozni ahol végig a hasunkat fogva röhögünk. Nem is sikerült így őszintén. Sokkal többre vártam, nem ezekre az ellaposodott poénokra, aminek a 90%-a nem is igazán talált be! Az a maradék 10% mondjuk, hogy elmosolyogtatott. Több színésznek is volt egy pár perces jelenete, ami semmit nem ért az egészben. Maga a szellem témát azonban talán sikerült annyira meghagyni, hogy aki fél a light-osabb horroroktól az ezt sem fogja imádni. Nagyon komoly dilemmát okozna ha el kellene döntenem melyik film a jobb: Ez vagy az új Horrorra akadva... De jobban belegondolva talán az utóbbit választanám. Szóval a történet és a vizuális effektek sem értek túl sokat.

Ott voltak a szereplők. Állandónak csak főként Marlon Wayans-t, és Essence Atkins-t mondanám. Marlon-t nem kell bemutatni senkinek szerintem. Ő mindig próbálja kihozni magából a legjobbat, mint színész. Ebből a szempontból talán még itt is jó volt, csak ugye szarból nem lehet várat építeni. Essence-t én személy szerint nem nagyon ismerem, de elnézve elég sok filmben szerepelt. Nos ebben is elég jól játszott. Eleinte úgy tűnt, mintha túl játszaná, de nemtudom mi is volt az a film elején a részéről!

Összesítve elég gyenge alkotás felejthető sztorival, de jó színészekkel. Aki nem akar csalódni Wayans-ben az ne erőltesse ezt a filmet! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png4,9/10sajat.png5,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngFELIRATTAL IDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr255744660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása