Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Menedék (Safe Haven)

2014. január 05. - Nikosssz

történet.png

Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében. A megindító romantikus thriller alapjául szolgáló könyv írója Nicholas Sparks, a best-seller szerző, akinek a Szerelmünk lapjai és a Kedves John is köszönhető.Vélemény.png

A szerelmünk lapjai után megnéztük barátnőmmel ezt a filmet is! Ebben viszont az volt a különlegesség, hogy ő a napokban olvasta ki az könyvet amit Nicholas Sparks írt. Már csak azért is meg akartam vele nézni, hogy miként fog reagálni a film-könyv közti különbségekre. Körülbelül azt kaptam amire számítottam. Az elején még szinte jól passzolt a történet a közepétől viszont egyre jobban eltávolodott. A végére odáig fajult a dolog, hogy a barátnőm ült, nézte, és hajtogatta, hogy : ˝Ne! Hogy tudják így elb***ni az egészet!?˝. Azt hiszem ezzel le is szögezhetem, hogy enyhén eltér a két alkotás.

Most jön az én véleményem, akinek a könyvhöz nem sok köze volt. Mint film alapjában véve elég jó lett. A történet elég bonyodalmas, de szépen sorjában , ahogy a dolgok kibontakoznak, szépen kivehetővé válik minden. A film végére még egy elég jó kis csavart is kapunk. Ahhoz képest, hogy ez a thriller-romantika nem egészen jár kegyben, ez kellőképpen hangulatosan lett összehozva. Bár Sparks világában nem idegenednek el mindig a műfajok. Kis ellentmondás, de ha valaki megnézi, és mellé ismeri Sparks nevét, akkor megérti miről beszélek.

Na térjünk is át a szereplőkre. Jush Duhamel elég jól ismerhető név. A filmben ő alakítja az egyik főszereplőnket. Nem is akárhogy. Néha már egy Superman-hez hasonló karaktert kapunk, akit ha meg is vernek, vagy bármi történik talpra áll, és nem fáj semmije. Ez talán kicsit túlzásnak véltem, főleg ebben a filmben. Lehet a Transformers filmek után nehéz volt visszacseppenni a kategóriához. Na de, hogy egy kis dicséretet is kapjon, meg kell jegyezni, hogy a romantikus részeknél elég őszintének tűnt a  filmben! A másik fő szereplőnk Julianne Hough, aki viszont az előbb említett Josh-al szemben nem olyan felkapott.Az egyetlen olyan filmje, amiben szerepel, és emlékszem is rá, az a Footloose. Annak ellenére viszont nagyon odaadóan játsza a szerepét. Kellően szimpatikus.

Összegezve, a filmnek sikerült jól összehoznia a thriller-romantikus kategóriákat! Sparks világában megint nem csalódtam, és élvezhető darabot kaptam. Bátran ajánlom az író kedvelőinek, és a stílus kedvelőknek is! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,6/10sajat.png9,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngFELIRATTAL I. Rész

FELIRATTAL II. Rész

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr275736336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása