Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Csempészek (Contraband)

2014. január 02. - Nikosssz

történet.png

Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál - a csempészésbe - hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik.Vélemény.png

Az idei évet még egy újranézéssel folytattam, és Mark Wahlberg főszereplésével, a Csempészeket választottam. Ez is egy remek kis akció, bár itt már kicsit durvább jelenetek adattak meg. A töréneti szálat nagyon eltalálták. Bár az egy elég érdekes tény, hogy azt akarták kiváltani a nézőkből, hogy a bűnözőknek szurkoljunk. Érdekes elgondolás, au biztos, de azt kell mondjam működött. Persze élőben máshogy gondolnánk rá, de ez így jól sült el. Az egyes átvezetések feleslegesen lettek elnyújtva, de utána azt a felesleges szálat is folytatták. Itt gondolok arra, amikor Panamában rabolni mennek. Természetesen az egyik legjobb akció jelenet lett a filmben, de akkor sem kellett volna feltétlenül. A legjobb jelenet, ami nem annyira akció, inkább egy durva esemény, az az amikor az olaj túlzott leengedésének hatására a hajó nem tud megállni. Nagyon szép látványvilágot kaptunk. 

A kapcsolatok a filmben reflexből láthatóak. Nem kell nagy tudás ahhoz, hogy rájöjjünk ki is a rossz, ki a hülye, és ki az áruló. Néhol kicsit átcsap úgy, hogy megingatják a biztosságunkat abban, de utána visszaesnek a kiszámíthatóságba! De végül is akció filmnél kikapcsolni akarunk, és nem pedig gondolkodni.

A szereplők között vannak nagyon jó nevek. A legnagyobb durranás a főszereplők Wahlberg, de ott van még Kate Beckinsale, Giovanni Ribisi és Ben Foster. Mind nagyszerű színész, és hozzák amit elvárunk. A zenék is nagyon jól odapasszolnak, és hangulatot adnak.

Összesítve, jó kis akció, de nem egy örökmű. El felejthető alkotás, de mindenképp megéri leglaább egyszer megnézni. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,4/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr65720888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása