Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Jégvarázs (Frozen)

2013. december 21. - Nikosssz

történet.png

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.Vélemény.pngAzta! Az utóbbi időkben nem láttam még egy ilyen animációt. A mostani cél sokkal inkább ráfordult a tömeggyártásra, mint a minőségire. Ezzel viszont annyira betaláltak, hogy azt nehéz leírni. Az előzetes alapján egy nagyon jó mesét vártam, és amikor megnéztem, túlszárnyalta elvárásaimat. Az egész olyan jól lett összerakva, hogy egyértelműen elvitte az idei év animációs filmjének a pálmáját. Amit még az idei sikerhez tudnék sorolni, az a Croodék, a többi viszont tényleg, egy olyan katyvasz ami szinte ugyanazt nyújtja.

A Jégvarázs nem csak egyedi történetével, de annak hangulatával is elrepít minket meseországba, amit támogatnak a kiváló zenék. Személy szerint nekem annyira nem jön át egy mesében a musical téma, de ebben kifejezetten tetszett. Élveztem a dallamot, a szöveget és a képi világot is egyaránt. Egy komoly kikapcsolódást jelentett másfél órára.

Amivel egyből megvettek az alkotók az a trailerben is ellőt Sven a rénszarvas és Olaf a hóember. Szinte az egész elején azt vártam mikor jönnek már ők a képbe. Nem csak hogy aranyosak, de az összes poént elviszik a hátukon. A poénok is olyan jól lettek kategorizálva, hogy kicsik és nagyok is élvezhessék egyaránt. Nem az a pocakfogós röhögést kiváltó poénok áradata, hanem az a visszafogott viccelődés, ami csak mosolyt csal az arcunkra, de az mindenkiére. A poénok ezenkívül a kicsiknek is érthetőek, és semmi rejtett célzást nem vettem észre, olyasmire, ami nem nekik való. Egyszerűen ezzel is egy tökéletes egészet kapunk.

A karakter leosztásával viszont már visszacseppenünk, a jól ismert mesékhez. Van a jó aki elnyeri méltó jutalmát,, és a gonosz aki a büntetését várhatja. Mondjuk eleinte jól ábrázolták a gonosz kétszínűségét, mert nem épp gondoltam erre a kifejletre. Ezt persze a jó szórakozásom is garantálhatta, hogy nem a gonosz mivoltán járt az eszem.

Összesítve a leírtakat, hozta a maximumot, és kicsiknek nagyoknak egyaránt élvezhető. Segít kikapcsolni az agyat és visszaesni gyermekéveinkbe!  szórakozást ehhez a remek animációhoz! :)Pontok.pngimdb.png8,1/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr595702972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása