Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Pokoli futam (Vehicle 19)

2013. december 19. - Nikosssz

történet.png

Egy szabadlábra helyezett férfi (Paul Walker) Dél-Afrikába utazik, hogy helyre hozza életét és visszaszerezze szerelmét. Nem is sejti, hogy a kölcsönzőben felvett kocsi a korrupt rendőrfőnök első számú célpontjává teszi őt. A helyzetet bonyolítja a csomagtartóban megkötözött nő, akinek szerepe nem világos a kezdetben. Az egész város a nyomában, de a legfőbb csatát önmagával kell megvívnia.Vélemény.png

Az általában lehúzós hangnemű írásokkal ellentétben, én inkább pozitívan vélekednék. Nem csak azért mert a színész utolsó pár filmje közt van, ami teljesen le lett forgatva, de ő tényleg mindent megtett, hogy felöltse szerepét. Persze már csak azért is megnéztem, mert egy igen jó színész volt, aki sajnos eltávozott, és csak azért is meg fogom nézni a Hours c. filmjét is, (utolsó teljesen leforgatott filmje )ami még várat magára megjelenése kapcsán.

Na de térjünk át a filmre. Ha pocsék filmet akarunk mondani rá, akkor az azért lehet, mert azt nézzük, hogy elsősorban, hogy lehet összekeverni az autókat egy kölcsönzőben. Innentől egy olyan gondolatmenet következik amit nagyon nehéz lenne felfogni józan ésszel. Valahogy a főhősünk mikor választásra kényszerül, mindig a rosszabb utat választja. Ami viszont értékelendő az az, hogy nincsenek benne 1 vs 20 emberes párbajok, ahol a főhőst egy golyó sem találja el. Ami még nagyon tetszett, az a kiszámíthatatlansága. Az elejére bevágott jelenet következő képpontjában arra számítottam, hogy valahogy átcsusszan majd a kamion alatt, de ehelyett..... köhm, nincs spoiler! A vége elég érdekesen lett megoldva, de az is tetszett. A rendőrfőkapitány és a bírósági rendőr harca kicsit logikátlan, hiszen elvileg követnie kéne fölötte álló személy utasításait. 

Ami még egy hatalmas pozitívum a filmben, legalábbis számomra, az nem más , mint a zenék. Olyan hangulatot adnak át, amit azok nélkül nehezebb elképzelni. A gettóban zajló jelenetek mellé, jól dukál a spanyolos zenei alap. Ezenkívül, még ott van, az is , hogy a filmben nincs felhasználva CGI, azaz nem használtak számítógépes trükköket. Ez sokat dob rajta, mivel ezzel is kivonja magát a tucatfilmekből. 

Összesítve a kis pontszáma, és lehúzós kritikái ellenére én nagyon élveztem a filmet, és nem unatkoztam rajta. Szerintem mindenki nyugodtan rászánhatja magát, hogy megnézze. Jó szórakozást! :) 

R.I.P. Paul Walker :/Pontok.pngimdb.png4,7/10sajat.png7,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr545699335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása