Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

jOBS - Gondolkozz másképp (jOBS)

2013. december 11. - DavidRawrr

történet.png

Steve Jobs az Apple nevű vállalat elnöke, és forradalmi ötleteinek köszönhetjük többek közt az iPhone okostelefont és az iPad táblagépet is. A film az ő életéből dolgoz fel harminc évet, bemutatva az eseményeket onnantól, hogy kimaradt a főiskoláról, egészen addig, míg a 20. század egyik legjelentősebb vállalkozójává nem vált.

Vélemény.png

2011. október 5.-én egy nagy ember távozott el az élők élők sorából. Steve Jobs forradalmasította az informatikát, a szórakoztató eszközöket, és napjainkra az Apple világvezető céggé nőtte ki magát. Élete 56 évét nehéz lett volna belesűríteni egy filmbe, ám ezt a 30 évet sem sikerült bökkenő mentesen megvalósítani.

Nos azt a szakaszt amit a film bemutat viszonylag jól dolgozta Joshua Michael Stern, beleértve Steve Jobs korai éveit, és Apple cégnél való munkásságát. Ám mégse. Az a legnagyobb problémája a filmnek, hogy rengeteg kérdés felmerül, amire végül nem kapjuk meg a választ. Illetve ott van nem 1 és nem 2 lezáratlan dolog is, aminél felmerül a kérdés; "miért?" Ám, mint mondtam egy ember életét belesűríteni egy cirka 2 órás filmbe, nehéz!
Ezek mellett az átvezetések néha nyögve-nyelősek, kesze-kuszák, ám a dialógusok nagyon jók!

Szereplők terén nagyjából jól kiválogatták a hasonló fizimiskájú színészeket. Ashton Kutcher mint Steve Jobs... ööö hát bajban vagyok, egyrészt lenyűgöző ahogy egy szakáll meg egy szemüveg áttudja formálni az ember szinte teljesen hasonlóra mint az eljátszott személy. Másrészt mégsem ugyanolyan, nem kinézetre, az most teljesen másodlagos. Hanem maga a személyiség! Valahogy Kutcher nem tudta vissza adni teljesen, amit vártam, ám hosszas töprengés után se tudtam más színészt aki jobb lett volna erre a szerepre.

Szóval, jóval több mint egy átlagos film, mégsem tökéletes. Egyszer mindenképp látni kell!

Pontok.png

imdb.png5.8/10

sajat.png8/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr155686405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása