Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az utolsó ördögűzés (The Last Exorcism)

2013. december 02. - DavidRawrr

történet.png

Amikor Cotton Marcus atya megérkezik Louis Sweetzer louisianai birtokára, csak egy újabb szokványos "ördögűzésre" számít valami zavart elméjű vallási fanatikuson. Csakhogy a mélyen hívő Sweetzer utolsó kétségbeesésében hívta a prédikátort, mert biztos benne, hogy tizenéves lányát, Nellt valóban megszállta a démon.
Marcus atyát egyre jobban gyötri a lelkiismeret, amiért az évek során emberek sokaságát forgatta ki a pénzéből, ezért úgy dönt: egy stábbal vallomásos dokumentumfilmet forgat utolsó ördögűzéséről. A farmon azonban a gonosz olyan tombolása fogadja, amelyre semmi sem készíthette fel, és amely alapjaiban forgat fel mindent, amiben hitt. Nincs hát más választása: meg kell mentenie Nellt - és önmagukat -, mielőtt túl késő lenne.

Vélemény.png

Ördögűzés, démonok, szellemek, jelenések, átkok stb! Ezzel a témával kapcsolatban elég szkeptikus vagyok, és ebben a kategóriában (mármint, ördögűzős, szellemes filmek) nehéz nekem olyat mutatni, amire azt mondom, ez tetszett! Nos kevés is az ilyen, és a legtöbb valóban igaz történet alapján készült. (A rettegés háza, Ördögűzés Emilly Rose üdvéért vagy az évben készült Démonok között.) Nos ebben az esetben még ez sincs, csak egy amolyan hasara ütött sztori, béna kivitellel.

Szóval, a történet semmi újat nem mutat, évekre visszamenőleg találhatunk nem is egy ilyen filmet, némelyik jó, némelyik nagyon rossz. Ez most az utóbbi kategóriába tartozik, hisz extrán klisés, lapos, unalmas. Az átvezetésekről nem érdemes beszélni, hisz az egész egy "kézikamerás" film így hol így van megvágva, hol úgy. Mondjuk ezt nézve ez jóra sikeredett. A dialógusok még laposabbak, mint maga a történet, főleg, hogy maguk a színészek is elég unottan adták elő!

Szereplők terén sem alakít túl jól a film. Végülis amit kell hozzák, ám valahogy mégis unott az egész. Érzelem kifejezésük hol jó, hol rossz. Akit kiemelnék az a Nell-t játszó Ashley Bell! Magasan jobban alakít a film többi szereplőjétől.

Nos.. Számomra pont annyira unalmas volt, mint a Paranormal Activity.. Szóval, ha neked az bejött, ez is befog. Egyébként egyszernézős!

Pontok.png

imdb.png5.7/10

sajat.png4/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr215671456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása