Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

28 héttel később (28 Weeks Later)

2013. november 15. - DavidRawrr

történet.png

Hat hónappal ezelõtt egy vírus néptelen kõsivataggá tette Londont, lakóit pedig gyilkos dühre sarkallta: a betegek végül egymást irtották ki. Az Egyesült Államok intervenciós hadserege azóta helyreállította a rendet, szigorúan ellenõrzött és védett karanténkörzeteket hozott létre, és a kevés túlélõ visszaköltözhet a városba. A káoszban egymástól elszakadt családtagok újra találkoznak, kezdõdhet az újjáépítés. De korai volna azt hinni, hogy Anglia túl van a szörnyűségeken. A szeretet öl. Egy apa visszahozza a városba kiskamasz gyerekeit, akik viszont eltűnt anyjuk után kutatnak a romok között - és a szakértõk legnagyobb meglepetésére meg is találják. Az orvosok vizsgálni kezdik az asszonyt, aki fertõzött területen maradt életben, de a vírus erõsebb és ravaszabb. A fertõzés újra felüti fejét, a karanténban lévõ emberekre újból ráköszönt a borzalom: a fertõzöttek ámokfutó, vérszomjas gyilkossá válnak, a fertõzést okozó családban pedig az egészséges gyerekek borzasztóvá váló szüleikkel kénytelenek szembenézni.

Vélemény.png

A 28 nappal később folytatása, meglepően jó, sőt valamennyivel még jobb is!

A történet kicsit később játszódik mint ahol az előd véget ért. Korrektül elmesélik az elején, hogy mi történt, szóval korrekt a felvezetés. Elődje nagyon kiszámítható volt, ez már több fordulatot mutat fel, és ez pozitívum! Akcióban és hangulatban sem szenved hiányt! Az átvezetések már közel tökéletesek, a dialógusok néhol vontatottak, de nem zavaróan.

Szereplők terén is többet nyújt a film! Robert Carlyle (Don, apa) az elejét viszi a filmnek remek alakítással. Aztán átveszi a "vezetést" Jeremy Renner (Doyle) szintén egy nagyon jól kialakított karakterrel. Végig nagyon jót alakít még a 2 kisgyerek (Tammy és Andy) illetve Rose Byrene (Scarlet). Minden részt "ural" egy-egy szereplő, elősegítve a film alakulását. Mindenki érzelemkifejezése jó, unottságot, összecsapottságot senkinél sem tapasztalhatunk.

Látványelemek egyedül ott szembetűnően műk, mikor tűz és hasonló effektek vannak, másra nem lehet panasz!

Méltó folytatás, jó film! Műfaj kedvelőknek továbbra is különösen ajánlott!


Pontok.png

imdb.png7.1/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr645635738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása