Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen (AVP: Alien vs Predator)

2013. november 11. - DavidRawrr

történet.png

Különös építményre bukkannak az Antarktisz jege alatt. A milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland vezetésével tudósokból és szakértõkbõl álló csapat indul a jégréteg alatt rejtõzõ õsi piramis felderítésére. Az izgalmasnak tűnõ kaland azonban borzalmas versenyfutássá alakul, amikor kiderül, hogy a piramis két földönkívüli faj összecsapásának évezredes színtere. A Ragadozók bizarr beavatási ceremóniájában az Alien-ivadékok a zsákmány, míg az emberek az Alienek kifejlõdéséhez szükséges elemózsia szerepét töltik be. A fajok háborújában az ember csak vesztes lehet.

Vélemény.png

Életem első horror filmje a 2 említett faj egyikéhez fűződik. Emlékszem még amikor átmentem a szomszédhoz, betette a Orion videólejátszóba a VHS kazit, és ámultam és borzongtam egyszerre a Nyolcadik utas a Halál című filmen. Lehettem vagy 6 éves! Most vagyok 18 és mai napig ugyanakkora élményt nyújt az a film, mint akkor.

De most az AVP a téma, melyben a 2 sok filmen át nyúzott faj egymás ellen harcol!

A történet jól kitalált, korrektül össze lett rakva. Nem mondanám rá, hogy egy kiszámíthatatlan sztori, de ettől eltekintve nagyon jó! Tartogat elég borzongást, akciót még drámát is! És ami a legmegnyerőbb, a hangulata. Olyan hangulata van, amit sok filmből hiányolok! Az átvezetések néhol összecsapottak, ám nem vészesen, a dialógusok pedig jók, nem kiemelkedőek, de nem is borzasztóak!

Szereplők terén viszonylag jól teljesít a film. Na persze enyhe túlzással. Mindenki részéről akad egy kis túljátszás, ami picit belerondít a dolgokba. Akit kiemelnék Sanaa Lathan (a filmben: Alexa Woods). Nem olyan híres színész, ám az alakítása kiemelkedő ebben a filmben. Tetszik a személyisége a karakterének, és ahogy igazodik az alakítása hozzá!

Nos! Bár nem olyan régi, szerintem klasszikus és kötelező darab aki a régebbi filmeket szerette! Ebben sem fog csalódni!

Pontok.png

imdb.png5.3/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr965627281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása