Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A pankrátor (The Wrestler)

2013. október 28. - DavidRawrr

történet.png

Randy Robinson, "a Kos", a nyolcvanas évek végén a pankráció ünnepelt királya volt. Most, 20 évvel késõbb és öregebben épp hogy a kenyérre valót össze tudja verekedni magának New Jersey-i középsulik tornatermében és művházakban. Mivel képtelen bármiféle emberi kapcsolat fenntartására, a lányával is már régen eltávolodtak egymástól, csak a pankráció nyújtotta eksztázis, és a rajongók szeretete tartja életben. Egy szívroham azonban kiüti õt a ringbõl, és addig megszokott életébõl, amit Randy-nek kénytelen-kelletlen át kell értékelnie. Újra felveszi hát a kapcsolatot lányával, sõt, egy szintén új életet kezdõ táncosnõ személyében még a szerelem is rátalál. Mindez azonban még csak ringbe sem szállhat a pankráció csábításával, aminek Randy nem tud és nem is akar ellenállni.

Vélemény.png

2 okból néztem meg ezt a filmet. Az egyik, hogy régebben nagy pankráció kedvelő voltam, a másik pedig, hogy Mickey Rourke kedvenc színészeim egyike. Nem mai, 2008-as alkotás... De szerintem alap mű!

Azzal kezdeném, hogy tetszik, ahogy a film bevezet minket a pankráció kulisszái mögé. Hisz manapság már mindenki tudja, hogy ezek a pankrációk előre megtervezettek (lásd. TNA, WWE), és minden betanult! Ám persze ott van benne a morbid valóság is. Például mikor Randy-t szöges drótba dobják a ringben stb.

Nos a történet zseniális! Teljesen reális, nincs benne abszurditás! Rengeteg drámai, sőt szívszorító jelenettel hozakodik föl, de ez mellé még beszúr egy kis humort is, és ezek így együtt nagyot dobnak a film értékén. Ám nem egy klisé halmaz, itt nincsenek elcseszett CGI-s akciójelenetek, ócska dialógusok... A rendező (Darren Aronofsky) remekül összerakta a filmet, és minden percével odaszögez a képernyő elé! Az egyetlen negatívum talán az átvezetések.. Ott azért párszor úgy tűnt, hogy el van kapkodva.

A szereplők alakítása pedig tökéletes! Randy szerepére tökéletes Mickey Rourke. A stílusa, a fizikuma egyszerűen adja ezt a szerepet! Remekül átadta a öregedő, magányos embert akit az élet kicsit megtépáz! Marisa Tomei (Cassidy) szintén jól alakít, hozza amit kell!

Szóval... MUST SEE kategória!

Pontok.png

imdb.png8.2/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr535603206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása