Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Turbó (Turbo)

2013. október 26. - Nikosssz

történet.png

Minden álom valóra válhat. Minden álmodozó elérheti, amiről álmodik. Csak nagyon gyorsnak kell lennie.
Turbo hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek, és a többnyire lassú és visszahúzódó csiga-társadalom nem is nagyon érti pörgős csigatársát. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy furcsa baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete - és minden csiga - legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on.
Esélytelennek látszik, mégis a győzelem felé száguld: nem csoda, ha filmsztár válik belőle.

Vélemény.png

Egy igazi kis remekművet készítettek az alkotók. Már a trailer alapján el lett döntve, hogy ezt mindenképp meg fogom nézni. Tegnap sort is kerítettem rá, és szerencsére nem csalódtam. Hozta a mese egész végig azt a szintet amit az előzetes is bemutat.

A sztori nem sok újat hozott az animált világba, de mégis teljesen más, a főszereplő miatt.  A versenyautók már nem voltak menők annyira (Verdák), ezért bedobtak most egy csigát, aki pár véletlen esemény miatt felturbózta az ereit egy kis nitróval. Eleinte nem érti mi történik vele, hogy mitől villog a szeme, és hogy miért kapcsol ki/be a riasztója. Amikor rájön, hogy az egyik álma vált valóra, akkor azt ki is használja, és megcélozza a másik nagy álmát: Megnyerni az Indianapolisi versenyt, ahol példaképe is részt vesz a versenyben. 

A csigust (Theo-t) mindenki kineveti és lealacsonyítják gyerekes álmodozásai miatt, sőt a saját testvére is megpróbálja lebeszélni, még amikor látja is, hogy felpörgött a kistesó. Mondjuk ez a testvérek közti kapcsolat, hogy nem bízik az egyik a másikban túl sokszor is lett belepréselve másfél órába. Ha megnézzük a mesét rájöhetünk, hogy a Dos Bros Taco - s testvérek is ilyen cipőben járnak.

A mesére a jó hangulat a jellemző. Tele van szerethető vicces poénokkal. Ennek ellenére vannak benne drámai részek is. Ez nagyon megdobja már az egészet. Főként pedig az dobja meg, hogy ezt a két elemet úgy tudták ötvözni, hogy a végén mégis happy -end legyen.

Utolsó sorban a zenékről írnék. A trailerben is hallható Eye of the tiger -en kívül biztos vagyok benne, hogy mindenki talál még legalább egy olyan zenét, amit ismer. Ott volt például a zenék közt egy Pitbull is, aki elég felkapott lett már a soundtrack hozzáadásaival is. Legutóbb a Gru2-ben halhattuk, és most megint egy mesét támogat. 

Na nem koptatom tovább a billentyűzetet, inkább nézzétek meg magatok is a mesét. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,3/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngMAGYAR FELIRATTAL IDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr45600018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása