Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A királyság (The Kingdom)

2013. október 24. - Nikosssz

történet.png

Bomba robban Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, a nyugatiak által lakott övezetben. Mialatt a diplomaták a hatáskörökről vitatkoznak, Ronald Fleury FBI ügynök vezetésével amerikai elit osztag érkezik az országba, hogy felkutassák, ki áll a robbantás mögött. A szaúdi hatóságok nem fogadják szívesen őket, szerintük a robbantás helyi ügy. Fleurynak és csapatának öt napja van arra, hogy elvégezze feladatát. Szerencsére Al-Ghazi rendőrkapitány melléjük áll. Nemcsak segít eligazodni a helyi sajátosságok útvesztőjében, de hamarosan egy szélsőséges terroristasejt nyomára bukkannak.
Vélemény.png

 A filmet legelőször még gyerek fejjel néztem meg, és majd szét untam az agyamat rajta. Azt tartottam, hogy soha még egyszer. Azonban mióta kezdem máshogy felfogni az életet, újra elővettem a filmet, és azt kell, hogy mondjam, elég hülye véleményt alkottam róla először. Mostanra már értem a politizálos dolgokat, amik a filmben jelen vannak, de ami még jobban ad a film hatására az a drámája. Régen semmi drámai művet nem szerettem, de mára az egyik kedvenc műfajom. Miért? A válasz egyszerű: Az ilyesfajta filmek 90%-ának van valami valóság alapja.

Szóval most, hogy nem az a fontos a filmben, hogy minél több golyót lőjenek ki, rájöttem, hogy egy szinte tökéletes alkotás. Amúgy is szeretem az ilyes fajta háborús filmeket. Ez egy kicsit mégis más.... A film majdnem két órás, és a nagyobb részében szinte semmi akció. Az utolsó 20.25 perc viszont nagyon felpörgeti az eseményeket. Az akciók nagyon sok film színvonalát felülmúlják. A legvége a filmnek, meg csak simán megható. Láthatjuk ahogy a családok gyászban vannak, és az elesettek gyerekei néha csak értetlenül állnak felette. Ez elég kemény így, de ezért jó a film. Mindent részletesen ad be nekünk és fokozatosan is teszi ezt.

A szereplőkre semmi panaszom nem lehet. Semmi kivetnivalót nem találok sem a szereplőgárdában, sem a színjátékukban. Hiszen Jamie Foxx nagyon jól hozza a karakterét (mikor nem)? Jennifer Garner pedig a végén bemutatja, hogy harcos ösztönök is vannak benne. A mindig vicceskedő Jason Bateman is elment, és a kemény legény Chris Cooper. Jamie F. mellett mégis Ashraf Barhom szereplése is karaktere is volt a legszimpibb. Nem túl ismert színész, de jól alakít.

Ha szereted a háborús drámák műfaját,  akkor semmiképpen ne haggyátok ki ezt a remekműt. Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png7,0/10 sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA
!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr635597730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása