Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A híres Kocka triólogia ( 2. rész)

2013. október 10. - Sztárk

Kocka 2 Hiperkocka(2002)

  Ahogy megígértem jön a folytatás. A blogon olvasni lehetett már erről a filmről, de a kedves kolléga csak a második részt látta csak, így megegyeztünk, hogy én is leírom a filmet mivel én láttam az összeset. Vágjunk is bele a közepébe, mert nem lesz kispályás.

Történet:  Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek - egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok megpróbálnak keresztüljutni a végeláthatatlan és egymásba kapcsolódó szobákon, halálos csapdákkal találják szembe magukat: az Időfogaskerék, a Borotvagömb és a Fény kockája állja útjukat. Az egyik fogoly azonban birtokában van a titoknak, mely kijuttathatja őket a csapdából. De csak egy valaki élheti túl a hiperkockát.

1372078,c7vnd6_zoXvlhvlU6jtg2pj9YIVPL9JFVGxQWbHh7QkilE9M6OVBnCcFCqKbJHpUULB2MNQM5ZD98QTBFtPj_w==.jpg

Vélemény és összehasonlítás:

       Igen, pontosan. Ez ugyanaz a történet, csak annyiban más, hogy van egy " rab" aki ismeri a hiperkockát és annak nyitját.. Amolyan felújított változat akarna (!!!!) lenni, persze ami nem sikerül. Ezen kívül másban nem hasonlít.  No, de!! Azt ne feledjük, hogy az első remekmű ( igen, az) és e között 5 év van (ami nem lenne a baj), de nem is ugyanaz rendezte. Az alapfilmtől teljesen eltér így már nem lehet jó.Sajnálatosan a látványvilág Fény!!!évekkel vannak egymástól. Lejjebb részletezem miért.  A zenét az első résznél már említettem, de példát nem hoztam így azt most fogom majd pótolni.  Ja, igen (így elérkeztünk az összehasonlításhoz.)  :

 A SZEREPLŐK:   Amíg az első részben, mindenkinek megvolt a maga szerepe és sajátos tulajdonsága (például Levin számolási képessége vagy Quentin agresszivitása) addig itt mindenki sík hülye és nem lehet egy jó tulajdonságot se mondani. Az egyik rárepül a piros ruhás csajra, a másik pedig okoskodik állandóan. A többiről meg nem mondok semmit, mert legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

A CSAPDÁK és a LÁTVÁNYVILÁG:  Ahogy a fenti képen látható ez a kocka nem ugyanaz a kocka mint amit az elsőbe láttunk. A 3. részben utalnak, hogy több kocka is van, de most ez most a 2. rész. Mindenkinek szemet szúr, hogy " De hát ez nem is olyan kisérteties mint az első részbe." Ez pontosan így van. Komolyan minden fehér szoba. Mintha megvilágítaná a nap...  

A CSAPDÁK nem olyan gyorsak, (egyáltalán nem) gyorsak és kiszámíthatóak. Amikor a szedett-vedett csapat elér az egyik szobához akkor a szoba közepén van egy lebegő 3d-s kocka ami a mozgásra elkezd pörögni és szép lassan egyre nagyobb és nagyobb lesz. Amilyen hülyék megvárják, hogy mi történik és akkor már persze baj van. A másik szobában pedig a fal közeledik, de komolyan olyan lassan, hogy még egy csiga is előbb éri el a biztonságos "szobát" ,mint a fal.

cube2_2.jpg

Annyiban próbált újítani a film, hogy ez a HIPERKOCKA egy olyan hely ahol a fizika törvények  nem mindig érvényesülnek és hogy mindenkinek van egy jó és egy rossz énje. Ez egy remek ötlet, de nagyon rosszul lett megvalósítva.  Ehhez kapcsolódva meg kell említenem, hogy a PÁRBESZÉDEK is rettentően siralmas lett.  A film mindent megmagyaráz és azt se engedi, hogy az ember saját maga jöjjön rá a lényegre. Ehelyett a lehető legidegesitőbb módon elárulja a Hiperkocka lényegét amit a néző ki akar találni, de már a film elején elárulják neki...

ZENE: A zene itt nem játszik olyan fontos szerepet mint az elsőben. Olyan mint egy unalmasabb akciófilm főcímdala. De ez a saját véleményem. Linkelek 2 youtube videót. Az első a '97es Kocka film egyik zenéje lesz, aki a 7. szereplője a filmnek míg a második pedig a 322. háttérstatisztaként van jelen a filmben.

Ebben megfigyelhetjük, hogy van néhány mindennapi tárgy hangja is mint például dobókocka. Ez a zene tökéletes illeszkedik az első rész filingjéhez. 

Ez pedig csak egy statiszta szerepben van a filmben. Nem illeszkedik a Hiperkockához véleményem szerint.

 

IMDB-n szerény 4,5 ponton áll. 

Szerény pontozásom szerint 2 pontot ér, csak mert az alapötletbe nem nyúltak bele.

(Folytatása következik.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr295562017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása