Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Félelem és reszketés Las Vegasban (Fear and Loathing in Las Vegas)

2013. október 07. - DavidRawrr

történet.png

1971-ben járunk, az Egyesült Államokban, a kompromitációs botrányba keveredett Richard Nixon elnöksége és a hippi korszak idején. Raoul Duke, a sportriporter, megbízást kap a nevadai sivatagban megrendezett motorverseny tudósítására. Barátjával az ügyvéd Dr. Gonzóval, útnak indul, ám céljuk nem a sivatag lesz, hanem Las Vegas, a szerencsejáték városa. A két férfi a kábítószerek és az alkohol összes létező fajtájával felszerelkezve vág neki a kalandnak, hogy megtalálja az amerikai álmot.

Vélemény.png

Ájjájj! Ezt a filmet még egy haverom ajánlotta! Én először azt hittem valami horror lesz, de aztán az első 10 percben leesett, hogy ez bizony közel nem horror. Főleg a legelső "monológ" után.

"Volt egy zacsi füvünk, 75 meszkalin golyónk, 5 lepedő nagyhatású LSD bélyegünk, egy sószóró tele kokainnal, egy galaxisra való feldobó, leejtő, sikító, nevettető, másfél lityi tequilla meg rum, egy láda sör, fél liter nyers éter és két tucat ajzószer. Nem mint ha mind az útra kellett volna. De ha az ember be van zárva egy komoly droggyűjteménybe, belemegy mindenbe amibe tud."

Hát ilyen komoly dolgokra kell számítani a film során. Maga a történet kib*szottul elvont, és semmilyen formában sem azt mutatja, hogy "így élj, ez az álom élet". Tömör gusztustalan, drogos, piás történet, amit nem biztos, hogy úgy fogsz látni, hogy annak van eleje és vége. És pont ezért eszméletlenül jó! Az egész film átadja, hogy azok ott ketten szinte az egész film során be vannak állva, lőve, b*szva, szét vannak csúszva és még ezerféleképpen kitudnám fejezni, hogy milyenek. A kamera munka, a helyszínek, a némi effektelés mind ezt támasztja alá, és nagyon jó hangulatot ad a filmnek.

A színészi játékok szintén nagyon jók. Johnny Depp és Benicio El Toro (Duke és Dr. Gonzo) teljesen hihetően játsza el a két szerepet, sőt túl teljesítenek magukon. Lehet elsőre úgy tűnik, hogy unott, rossz alakítások... De nézzünk már meg egy drogost, hogy milyen? Mindjárt másabb a nézőpont.

Aki az efféle dolgokat nem szereti, az kerülje messzire el ezt a filmet! Ám aki egy beteg, elvont ám emelett még vicces filmet akar, annak ez lesz a jó!

Katt ide, és már nézheted is!

Pontok.png

imdb.png7.6/10

sajat.png10/10

Borító.png


Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr445555663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása