Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Különvélemény (Minority Report)

2013. szeptember 26. - Nikosssz

történet.png

A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a bíróság elé, és a helyszínen, még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst.

A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton (Tom Cruise) mégis kételkedni kezd. Nem csoda: a jelentés szerint ugyanis ő maga fog 36 órán belül gyilkosságot elkövetni. Áldozatát nem ismeri, nem tudja, hol és miért gyilkolná meg az idegent. Társai természetesen a nyomába erednek, hogy megakadályozzák a gyilkosságot. Ő pedig menekül, hogy még időben kideríthesse, tévedtek-e a jósok, vagy igazuk van, és ő rendőrből valóban bűnözővé válik-e nemsokára.

Vélemény.png

A különvélemény egy olyan alkotás, amit egy szóval tudnék jellemezni. Az a szó a kiszámíthatatlan! Ezt ugye nem sok film mutatja be, főleg nem a mostani évjáratokban. 2002-ben elég sok jó film volt, és ez egy közülük.

Történetileg rendben van a film, és nekem tetszik is. Az egész olyan érdekesen van megcsinálva, hogy végig nem unatkozunk a közel 2 és fél óra játékidő alatt. Erre persze sok minden közre játszik. A színészektől kezdve a történeten keresztül, a vizuális effektekig minden. A városon kívül talán minden észre lehet venni a jövőt elénk táró képsorokat. Ott vannak a szuper kütyük, repülőgépek, és a Harry Potter-re emlékeztető mozgó újságok.

A hiba amit észrevettem a filmben, és nagyon nem tudtam elmenni mellette, az az, hogy ugye a volt rendőrtársukat üldözik a többiek, de arra senki nem gondolt, hogy a belépését megtagadják az épületbe? Aztán az még hagyján, hogy egyszer bejutott, de ennek ellenére, még utána sem szóntették meg a bejárását.

A szereplőkről pár szó. Itt is főként 2 személyt említenék meg. Ők nem más, mint Tom Cruise, és Collin Farrell. Collin eleinte egy nem túl rokonszenves alakot testesít meg, de a kötekedő szerepet jól nyomatja abban a pár jelenetben amit kapott. Mivel nem olvastam a filmről előtte, kellemesen meglepett, hogy láthattam őt is az alkotásban.

A másik színész Tom Cruise volt, aki ugye nem áll távol a mai napig sem az ilyen futurisztikus, akció-sci-fiktől. És mindig hozza azt a szintet amit elvárunk tőle. Ebben is ugyanannyit adott a filmbe, mint amennyit kellett neki.

Persze több színész is felbukkant akit ismerhetünk 1-1 filmből, de rájuk nem szentelnék a véleményezésemben nagyobb figyelmet.

Ajánlanám a filmet, azoknak akik szeretik a futurisztikus , akciókat! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,7/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr955535404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása