Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hipervándor (Jumper)

2013. szeptember 16. - Nikosssz

történet.png

David (Hayden Christensen) fulladás közben fedezi fel, hogy különleges képességgel rendelkezik. Ő Vándor, aki képes egyetlen pillanat alatt bárhová eljutni a Földön. Vágyainak semmi sem szab gátat, bármilyen falon vagy biztonsági rendszeren át tud hatolni. Ám egy nap rájön, hogy vadásznak rá, ráadásul természetfeletti adottságával nincs egyedül. Cox (Samuel L. Jackson) és szervezete évszázadok óta kíméletlenül vadásznak a Vándorokra és a családtagjaikra. David mindent elkövet, hogy megmentse apját (Michael Rooker) és a szerelmét, Millie-t (Rachel Bilson).

Vélemény.png

A film kezdésénél még hihetjük, hogy egy nagyon jó sci-fi filmet kapunk. Ám az elképzelés, amit egy sima átlagember kitalálna is jobb lenne mint amit nyújtanak. Sokkal több fantáziát látok a filmben, de ennek a minimum küszöbét hozták ki belőle. Ahogy rájön, hogy miként tudja irányítani magát a térben, egyből egy bankba tér be, persze a széf mögött. Aztán onnantól már lapos sztorit kapunk ahol, gazdag. Innentől a sci-fi rajongó férfiak beküldhetik barátnőjüket egy bő fél óra romantikus filmre, amiben annyi nyál van, hogy féltem, hogy Samara kimászik a TV-ből.

A szereplőktől nem szabad sokat remélni, mert nem is nyújtanak sokat. Egy minimális karakter felépítéssel minimális színészek nem éppen nyerő páros. Persze ott van Samuel L. Jackson a laza rosszfiú, de ő sem tudja emelni a film színvonalát, sőt... A főszereplő csávó engem egyszerűen irritál. A barátnőjének pedig semmi színjátéka nincs. Egy kis mimikát legalább adott volna, de még azt sem.

Az egyetlen dolog, ami a filmben érdemel egy elég nagy pluszot, az a látvány világa. Nagyon szép képeket tár elénk, amik elég élvezhetőek is. Kár hogy az alkotók nem egy ország bemutatást írtak.. Lehet jobban összejött volna :D

Sok romantikát kapunk egy akció sci-fi-hez képest és kevés eksönt. Ez márpedig hiba. Aki ennek ellenére bekapcsolja annak jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png5,9/10sajat.png5,0/10Borító.pngElőzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr745519300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása