Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A szólista (The Soloist)

2013. szeptember 10. - Nikosssz

történet.png

Steve Lopez újságíró élete zsákutcába került. Már arra sem emlékszik, mit szeretett a munkájában, a házassága is tönkrement. Egyik nap a városban sétálva meglátja a hajléktalan Nathanielt, amint a kéthúros hegedűjén játszik. Megfogja, ahogy a férfi szívét-lelkét beleadja a muzsikálásba. Először csak az érdekes téma lehetőségét látja benne, majd sajátos késztetés érez, hogy pártfogásába vegye a fekete fickót. Egyfajta küldetésként éli meg, hogy Nathaniel életét egyenesbe hozza, és bevezesse őt a zenei világba. Különleges barátság alakul ki közöttük, amely megváltoztatja mindkettőjük életét.

Vélemény.png

Ami a film legjobb pontja, az megint az, hogy igaz történet alapján készült. Már most leszögezném, hogy sok embernek unalmas lehet, mert nem pörögnek az események, és lassan bontakozik ki a cselekmény. Ám akinek ez nem okoz gondot, és szereti az életrajzi drámákat, annak egy nagyon szép filmet jelent a Szólista.

A főbb szerepekben jól ismert színészeket láthatunk. A mentálisan zavarodott hajléktalan szerepét, aki viszont a zenéléshez nagyon ért, és annak szentelte életét nem más mint Jamie Foxx alakítja. A barátját megformáló Robert Downey Jr. szintén jól vissza adja a kellő szerepét. Hihetetlen barátság alakul ki a két teljesen eltérő életmódú férfi közt.

Bár a története megtörtént, anélkül is nagyon jól megállná a helyét. Az eredetiség már csak dob rajta egy lapáttal. Az egész film nagyon jól összerakott. Szívhez szóló jelenetei mellett jól eltalált monológok is találhatóak benne. Amikor Ayers meghallja a zenét, és mindenféle színpompát játszik az agya, az elképesztő. Ezt az embert a filmben is jól láthatóan, tényleg a zene élteti.

A zenék terén a film nagyon ott van. Őszintén nem rajongok a klasszikus zenékért, de kellett, hogy vissza kapjuk a film által kívánt hatást. Tökéletes film,egy esti kikapcsolásra!Pontok.pngimdb.png6,6/10
sajat.png9,0/10Borító.png
Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr375505846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása