Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Freedom Fighters

2013. szeptember 05. - DavidRawrr

Filmek és játékok! Ez a blog neve, így ma egy játékról írnék pár szót!

Nem mai darab! Ám ehhez képest számomra teljesen élvezhető, sőt nagyszerű játékélményt nyújt a fent említett Freedom Fighters nevű játék! 2003. október 1. a játék kiadásának időpontja, és a már Hitman-ről jól ismert IO Interactive. A kiadást pedig az Electronic Arts (EA) végezte!

történet.png

Amerikában játszódik a II. Világháború után, mikor is a Szovjetúnió tovább folytatja az inváziót, és meg sem áll egészen Amerikáig, amit végül el is foglal teljesen! Itt csöppenünk mi, Chris személyében a történetbe! Feladatunk egyszerű, egy maroknyi szabadságharcos élén vissza kell szerezni a szabadságot az amerikai népnek!

Hát, most bele lehet kötni, hogy annyi valóság alapja van a történetnek, mint esze egy maroknyi molylepkének! De kérem, egy akció játékról beszélünk, így elnézhetjük ezt! Főleg azért, mert minden másban a játék nagyon jól teljesít!

Vélemény.png
Inkább elemzés, mintsem vélemény!

Szóval, ahogy mondtam, a kicsit gyenge történet mellé, egy nagyon jó játék párosul! A legkiemelkedőbb része az egésznek a mesterséges inteligenciája a játéknak! Felejtsük el, a vakon tűzbe rohanó, teljesen hülye ellenfeleket! Taktikusan támadnak, fedezik egymást, fedezékbe vonulnak és úgy lőnek ránk! Ha egy gépfegyver mögül kilövünk egy katonát, számítsunk rá, hogy hamarosan egy társa ugyan azzal a fegyverrel tüzet nyit ránk! Ezzel kihívást, és fantasztikus hangulatot nyújt a játék!

Mi is a dolgunk a játékban? Nemes egyszerűséggel, átkell vergődnünk - kezdetekben egyedül, majd társakkal - az orosz katonák védelmén bizonyos épületeknél, és az orosz zászló helyére felhúzni az amerikait! Amíg ez nincs meg, a pálya sincs teljesítve. Közben néha fel kell robbantani ezt vagy azt, illetve néha rabokat kell kiszabadítani.

Társaink sem hülyék ám, az ellenfelekhez hasonlóan önmaguktól is taktikusan küzdenek az oldalunkon, ám lehet nekik parancsokat adni. Mindössze 3 áll rendelkezésre, támadás, követés és területvédés! Ám ez éppen elég, hogy sikeres legyen egy akció, sőt én sosem használom ezeket az opciókat.

Fegyverek terén is éppen elég áll rendelkezésre! 6-7 féle található meg a játékban, de nincs is többre szükség.

Ami még nagyon megfogott a hangulatos zene! Néha a hideg rázott, annyira illet a szituációhoz a bejátszott zene!

Végezetül a grafika, amire manapság mindenki allergiás! Korához képest nagyon jól kidolgozott grafikai motorral bír a játék. Elég részletes, átvezetéseknél sem fapofával beszélő emberekkel találjuk szembe magunkat, hanem szépen kidolgozott mimikával és testbeszéddel!

Szóval, egy 10 éves játékról beszélünk, ám szerintem simán felér a mai játékokig! Főleg, akinek nincs high-tech PC-je, illetve szereti a kicsit régebbi játékokat, azoknak ajánlanám!

Borító.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr575496927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása