Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Contra és Super C

2013. szeptember 02. - Pii89

Arra gondoltam, ma kicsit nosztalgiázom. Gyerekkorom egyik legkedvesebb játékai kerültek a kezembe.

Ki ne emlékezne erre a két Pixel-Lövöldére a "sárgakazettás" korszakból, amikor csak beültünk a TV elé és hosszú órákat játszottunk?! Nos, nem hiszem, hogy volna olyan, aki nem ismerné. Ha mégis, akkor itt az idő, hogy megismerje.
Engem személy szerint ezek a játékok néha jobban lekötnek az alig fél óra - óra játékidejükkel, mint a mostaniak az 5-6 órájukkal. Megszámlálhatatlan végigjátszás után is nagyon szórakoztató.

Úgy gondoltam a Contra sorozatból ezt a két részt emelném csak ki. A többi számomra sajnos nem hozta ezt a színvonalat.
A játék igen egyszerű. Menni kell és ész nélkül lőni mindenre ami mozog. Na jó azért ne mindenre, de erről kicsit később. Már csak azért is lehet ész nélkül, mert lőszerrel elég szépen meg vannak áldva a játékosok. Ez a szám egész pontosan a végtelen. :D
Ugyan ezt a mennyiséget viszont az élet már nem mondhatja el magáról. Igen szépen tud fogyni, ugyanis elég egy találat, hogy meghaljon a karakter.
Na és miért lőjünk mindenre és mégsem mindenre ami mozog? Egyszerű! Nes játékokra igen jellemző az a tulajdonság, hogy egynél több ember is játszhatja. Ugyan társunkra nincs hatással a baráti tűz, de ne akarjuk már bántani azt aki épp nekünk segít! :D
...és ha már felhoztam a társ témát, eléggé bosszantónak találtam, mikor cimboránk elhasználta az összes életét és a miénkből "vett kölcsön" egyet vagy többet egy sima ugrás gombbal. Persze segítsen, ha már két katonát küldtünk a csatába, de velem többször is előfordult, hogy nem tudtam életügyileg hova nyúlni, mert már lenyúlták előlem az összeset. :D

Ehhez az egyszerű játékmenethez egy elég egyszerű történetet csatoltak. Már ha lehet annak nevezni. Mindkét rész 8 pályából áll és azokon kell magunkat végigharcolni és mindegyik végén egy nagyobb ellenséggel találjuk szembe magunkat.
Utolsó pályák küllemre olyanok, mintha egy idegen bolygón lennénk, pedig nem. Ha azon is végigmentünk és legyőztük a főellenséget, megmentettük a "világot". Egyszerű nem?

Nézzük miről is lenne szó:

 

Én úgy vettem észre, az utóbb időben kezd elterjedni a hasonló stílus, illetve visszatérnek a régebbi játékok felújítva. Lásd.: DuckTales Remastered.
Jah igen, nemrég olvastam róla, hogy a Konami egy Contra Reboot-ot készít, bár hivatalos megerősítés még nincs. Bízzunk benne, hogy egy szép napon erre is sor kerül és megjelenik. :)


Kellemes nosztalgiázást! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr605489134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása