Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Minecraft - Pixelek halmaza, élvezhető játék!

2013. augusztus 31. - Nikosssz

A minecraft játékot eredetileg Marcus Perrson fejlesztette ki. Később a segítségére lett Jens Bergensten, így Markus az újításokra tudott koncentrálni. A játék sikerének hála Markus 2009-ben megalapította saját cégét a  MojangAB-t.

Ennyit a történetről. Most kitérek bővebben a játékra. Ha valaki képeket lát a játékból nem nagyon lesz elfogult a grafikája miatt. De hát a játék nem is erre összpontosít inkább arra, hogy kiélhessék az emberek a bennük rejlő kreativitást. Ezt azzal tudom alátámasztani, hogy a játékban a kockákra bomló elemeket kitermelheted, és áthelyezheted. Ha már unod, hogy kézzel áss tömböket fabrikálhatsz magadnak csákányt a kövekre, ásót a földre és sóderre, vagy épp baltát a fára. Ezekkel persze hamarabb megszerezheted a neked kellő anyagot, de vigyázz! A szerszámok kopnak, és nem mindegy néhány nyersanyagot mivel szedsz ki. A vasércet például kőcsákánnyal kell, mert kézzel elveszik. A vöröskő anyagát vassal, és a gyémánttal is hasonlóképp!

Mindenképp célszerű a játék kezdésénél rögtön egy kis búvóhelyet, vagy házat építeni, ugyanis ha lemegy a nap akkor feltűnnek a szörnyek. A sötétben szintén feltűnhetnek, ezért arra is figyeljünk, hogy ha fáklya nélküli házat építünk ne legyen túl nagy. Ha fabrikálunk magunknak egy ágyat, akkor az éjjeli időszakot átaludhassuk benne. Könnyített szinten kivehetőek a szörnyek, de szerintem úgy nem olyan élvezetes a játék.

A szörnyek. Több típusú szörny van a játékban. Ezekről adok egy kis tájékoztatót, ha elkezdenéd játszani, tudd mi hogy akar levadászni.

Kezdeném a pókokkal. Vannak a sima pókok amik a kemény talajon jelennek meg, és vannak a bányapókok, amik csakis elhagyott bányákban teremnek. Ezeket könnyű kiszúrni. Nagy, fekete, és piros szemmel támadnak. Veszélyesek, mert könnyen merítik életed.

Creeper. Zöld színe, és fura alakja az árulkodó jele. A közelében óvatosnak kell lenni, mert nagyot robban. Ha elkezd villogni akkor futás!

Zombi: Ezeket könnyű észrevenni buta hangjuk alapján, és lehagyni sem nehéz őket. Ha elkapnak könnyen áldozatukká válhatsz.

A további szörnyek mellett már csak a csontvázat emelném ki, ami íjjal lő ránk, ami távolabbról is ejthet halálos sebet. Ezzel jobb vigyázni esetleg messziről elkerülni!

A pálya terület hatalmasra nyúlik ki. Ezen a területen váltakoznak a mező,erdő és az óceán területei. Ha nem elég az óriási terület, egy kapu segítségével átjuthatunk a pokolra! Itt találhatunk lávát, és rengetek nyersanyagot amit a felszínen nem.

Egyszerűen olyan játékról beszélünk ami órákra képes lekötni, és regényt is lehetne írni róla, de én inkább azt javaslom, hogy menjetek és próbáljátok ki a játékot ami millió lehetőséget tár elétek! Jó szórakozást! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr915486094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása