Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

G-Force - Rágcsávók - (G-Force)

2013. augusztus 30. - Nikosssz

történet.png

Titkos kormányprogram keretében Amerikában már hosszú évtizedek óta képeznek ki állatokat különféle hadicélokra. A kísérletek új fázisba lépnek, amikor áttörést érnek el egy új felfedezéssel. Megalakul a G-Force különítmény, amelyet a legmodernebb kémfelszereléssel látnak el. Az osztag vezetője a tengerimalac Darwin. Az egység tagjait a legjobbakból verbuválta, ott van a fegyverspecialista Blaster, Juarez, a szexi harcművész, Mooch, a bögöly, a kiváló felderítő, valamint a számítógépes szakértő vakond, Speckles. Feladatuk, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi milliárdost.

Vélemény.png

Újra nézve a mesefilmet már nem olyan gyerekfejjel is élvezni tudtam. Alapvetően nem várhatunk el realitást tőle, szóval aki ilyet tervez ne ezt nézze! Ez egy szolid kis családi film, kemény dumákkal, kemény csávókkal és jó zenékkel.

Sztori: Walt Disney produkciókban már volt példa beszélő állatokra, de rágcsá(v)lók még nem voltak. Ez jó kis újítás lett, mert a kutyák mellett a tengerimalacok is cukik. A főtörténet magában kifogástalan. Már-már egy komoly akciófilm kliséit lopja olyan elemekkel mint az árulás, autósüldözés, de mégis marad kitalált. A vége is sikeresen meglepett. Régen láttam, ezért olyan volt mintha még nem is láttam volna, ezért is sikerült.

A hörcsög/tengerimalacok nagyon aranyosra vannak csinálva a filmben. Annak ellenére elég kemény dumát kaptak. Néhol még utaló célzásokat is kaphatunk nem is olyan gyerekes témákra. Ettől függetlenül bátran lehet adni a kicsiknek is!

A zene leírással folytatnám. Hű. Igencsak meglepett ez is. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen produkcióban fellelhetek több Black Eyed Peas (Boom Boom Pow, I Gotta Feeling) dalt, vagy épp Lady Gaga - Just Dance-ét, mégis ami nálam legnagyobbat csapott az Nelly Furtado és Flo-Rida közöse volt.

Színészekből is akad a rágcsávók mellett. Ott van pl. Zach Galifianakis akit ha másból nem a másnaposok alkotásokból ismerhetünk! Ott van még Bill Nighy aki szintén sok filmben fellelhető. És nem utolsó sorban Will Arnett, akinek annyi filmje nincsen, de mégis ismerhetjük.

Műfaja ellenére kicsit sokalltam az erőszakot, de akkor is szerethető mese. Aki nem szeretné, ha a gyerekei lázadó robotokat, és harcias állatokat nézne, az is hagyja ki ezt a filmet. Akit nem zavar, annak viszont jó szórakozást hozzá!

Pontok.pngimdb.png5,1/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr175484180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása