Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A belső ember - (Inside Man)

2013. augusztus 30. - Nikosssz

történet.png

A rejtélyes Dalton kiagyalja a tökéletes bankrablás tervét, és merész akciója során több tucat embert ejt túszul az épületben. Frazier, a kőkemény nyomozó kapja a feladatot, hogy tárgyaljon a zseniális bűnözővel. Ahogy a veszedelmes macska-egér játék kezd kibontakozni, Frazier gyanút fog, hogy ebben az ügyben talán nem minden az, aminek látszik. Ráadásul felbukkan a színen a felsőbb érdekeket képviselő Madaline, aki kiszámíthatatlanságával még tovább bonyolítja az amúgy is robbanásveszélyes helyzetet.

Vélemény.png

Azt hiszem mondhatom, hogy a bankrablós filmek máig tarolnak, és ez már 2006-ban a film megjelenésekor is így volt. Abban különbözhet ez a többitől, hogy a kiváló színészek ellenére nincs tele pakolva esztelen lövöldözéssel.  Minden precízen kidolgozott, és roppant gyilkolás mentes.

A sztorija nekem átjött. 2 órás a film, és ami engem meglepett, hogy szinte az egész a bank épületben játszódik. Azt hittem, lesznek menekülések, üldözési jelenetek, de nem. Mindenki a bankban van, és pár percre a kihallgató szobában. Mégis érdekfeszítően vártam a cselekmény továbbját. A végén persze azt kapjuk amit vártunk. Áh dehogyis, hülyéskedem. Abszolút nem erre számítottam a végkifejletnél, de nagyon tetszett. Mindenképp megér 2 órát a sztori.

Színészek. Ki ne ismerné többek közt a kemény kopót alakító Denzel Washington-t?... Vagy épp az egyik nagy akciósztár Clive Owen nevét? Egy rakat remek filmet lehetne felsorolni, amiben részt vetek. Egyenként persze. Így párost alakítani nem igazán láthattuk még őket. Mind két fél kitett magáért alakítás terén. Aztán ott van még a máig színészkedő Jodie Foster, akinek legújabb filmje a mozikban vetített Elysium. Nem sok szerepe van ebben, de fontos. Itt még nem volt olyan jó mint most.

Az akciójeleneteket kispórolták, és inkább az elmei alapokra fektették a hangsúlyt. Kitervelték a tökéletes bűntettet. Kedvelem az olyan filmeket mint ez, hogy agytornát nyomnak bele itt-ott. Számomra egy nagyon jó kis akció volt. Aki szereti a hasonlókat, vagy akár a színészeket is az okvetlen nézze meg! :)

Pontok.pngimdb.png7,6/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr385485240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása