Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az egyezség (The Pact)

2013. augusztus 29. - Nikosssz

történet.png

Anyjuk halálakor a két nővér, Nicole és Annie vonakodva bár, de visszatérnek gyermekkori otthonukba. Az éjszaka folyamán a nővérek különös eseményekre ébrednek, rémisztő zajok riogatják őket, tárgyak kelnek önálló életre, és találnak egy ismeretlen nőt ábrázoló képet. A megmagyarázhatatlan jelenségeknek nincs vége. Annie álmai egyre nyugtalanabbak, erős és felkavaró látomások sorozatát kezdi megtapasztalni, amelyek mind kapcsolatban állnak egy az anyjuk múltjában rejtőző szörnyű titokkal.

Vélemény.png

Elég érdekes kis misztikus thrillert kaptunk a film által. A teljes játékidő alatt váltakoznak a természetfeletti erők, és a sima pszichopataság. A története kicsit sem kiszámítható maximum fontolgatni lehet, az egyes lehetőségeket. Szerintem nincs olyan ember aki kitalálta volna miről is lesz szó a filmben.

Szereplőkként nem láthatunk semmi ismertebb színészt. Legalábbis számomra senki nem mond semmit! Ettől függetlenül a főszereplő Annie-t alakító Caity Lotz nem hozza rosszul a szerepet. A színésznő első filmje volt, ehhez képest jó! Nagyon a többi szereplőt nem is kell megemlíteni ugyanis nem sok szerepük van.

A történetre azt kell mondjam, hogy tetszett. Kevés az ilyen film ami keveri a két dolgot amit feljebb említettem. Nálam bepasszolt a párosítás. Ami viszont nem tetszik, az a sokszor elhúzott jelenetek sorozata. Kellett, hogy a film elérje a másfél órát, de nem lehetett volna fontosabb szerepekkel kitölteni ezeket a perceket? Ezt próbálták enyhíteni a főhősóűünk lenge öltözetével? Ugyanis Annie semmi szégyenérzet nélkül kisétál egy motelból, egy bugyiban meg felsőben, és felpattanna motorjára, hogy ő bizony most elrohan. Persze rájött a kis időhúzás után, hogy ez így nem lesz jó.

Inkább át is térnék a hangokra. Bizony elég jó kis hangeffektekkel van felszerelkezve a filmünk. Sok helyen volt már felesleges is a félelmet sejtető hangzavar. Ám néhány helye nagyon passzolt , és egy kicsit a félelem érzetét nyújtotta. Ezt kevés horror éri el nálam.

Amelyik szereplő a legjobb volt az a médium volt számomra. Állatian jól ábrázolták. Hullafehér és a plusz kedvéért még vak is volt a csaj. A hideg rázott tőle! Ám az ágy alá húzásának része az vicces volt mintsem ijesztő!

Egész fogyasztható kis alkotás a sok baromság , és remake horrorok után.

Pontok.pngimdb.png5,7/10sajat.png7,5/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr185483793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása