Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Tűzfal - (Firewall)

2013. augusztus 28. - Nikosssz

történet.png

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

Vélemény.png

Sosem voltam oda Harrison Ford-ért, de nem is tartom kizártnak, hogy az Indiana Jones-on kívül is bizonyíthasson. Azt kijelenthetem, hogy összeforrt azzal a karakterével. 2006-ban azonban elvállalta a szoftverfejlesztő bankár karakterét a Tűzfal-ban!
 Az akkoriban is 64 éves Ford-ot azért választottak a szerepre, mert bár sok alkalmazkodóbb színész van, olyan egy sem, aki jobban tudná játszani a bajba jutott ember hőssé válását!

Nem nyújt semmi különlegeset a film. A megszokott történet annyi újítással, hogy a számítógépek által ismert világot hozták be. Ez akkoriban még újnak számított. Szintén új volt még a technológia amivel le ellenőrizték főhősünk minden egyes lépését. A széles látószögű kamerát nemhiszem, hogy nagyon elterjedten használták volna. Aztán a másik kütyü ami tetszett, az a scanner -es dolog amivel a bankszámlaszámokat írták le. Elég hülyeségnek tűnik nekem az a sorozatlépés amivel ezeket csinálták, de nem kizárt.

Akció jelenetek akadnak itt-ott. Nem úgy kell elképzelni a filmet, amiben lőnek mindenre ami mozog. Inkább egy kis pszicho-akció stílusúnak mondanám a filmet. Végig megkapjuk a kellő feszültséget, és a próbálkozásokat a család megmentésére. Ezek általában kudarccal végződnek. A végén viszont ki lehet találni ki lesz a nyertes fél. Mondjuk az egy elég negatív dolog, ahogyan a végén verekednek. Cox és Jack harca inkább vicces , mintsem izgalmas. Aztán a legvége az meg aztán tényleg.

A film befejezése is hagy maga után kivetni valót. Megérkeznek a rendőrök és a betűk már jönnek is fel? De mi lett vele? Hogy magyarázta ki magát? És a munkahelyén mi történt? Csak engem foglalkoztatnának ezek a kérdések?

Akkor még egyszer. Közepes film, semmi túlzott extrával. A pontozásom ezt figyelembe veszi, de persze a 2006-os megjelenést is. Egyszer nézhető alkotás. Jó szórakozást hozzá! :)Pontok.pngimdb.png5,7/10sajat.png6,0/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr695481931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása