Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Act of Valor

2013. augusztus 25. - Nikosssz
történet.png
A film a modern világ elit, magasan képzett harcosainak titkos világába viszi a nézőket, a való világ hőseit eddig sosem látott módon, aktív tengerészgyalosok részvételével. Egy CIA ügynök túszul ejtését követő mentőakció során a csapat olyan bizonyítékokra bukkan, melyek egy USA ellen készülő terrortámadás részleteit tartalmazzák.
Vélemény.png
Nem fogom fölösen húzni az időt, egyből a lényegre térek. A film rengeteg újat mutat be a műfaja terén. Az első és talán legfontosabb a szereplő válogatás. Valószínűleg senki sem számít rá, hogy az alkotásban igazi U.S.Army katonákat fog látni. Ebben a remek alkotásban pedig ennek a megvalósításnak lehetünk szemtanúi. Ez az egyik jellegzetesség ami különlegessé teszi az Act of Valort! Az viszont, hogy az akciójelenetek ezzel sokkal hatásosabbak tény, de sajnos az is, hogy a katonák nem színészetet tanultak, ezért az átívelő jelenetekben nem tudnak jól alakítani, csak fapofával játszanak.
A másik dolog ami egyszerűen emeli a film színvonalát, az a beleszúrt FPS jelenetek. (FPS = First Person Shooter). Ezt a módszert a játékok által ismerhettük meg. Az első ilyen játék a Wolfenstein 3D volt, ami ezt a technikát alkalmazva fejlesztette a későbbi játékokat. A különlegesség abból adódik, hogy szinte a katonák szemszögéből látjuk a felvételt, és a fegyvereket szinte mi kezeljük. A filmben ezt használva nagyon megdobja a hangulatot.
 
Ami még érdekes lehet, az nem más minthogy a film valós események alapján lett elkészítve. Valakinél bejönnek az ilyen típusú filmek valakinek nem! Én az első tábort gyarapítom, és ezért is egy baromi nagy + a filmre!
 
A történet szerint a katonáknak egy sima mentőakciót kell végrehajtani, de közben valami sokkal durvábbra tárnak fényt, és próbálják megállítani. Ez rendben volt. Egy kis bonyolítással máris egy izgalmakkal teli filmet kaptunk. Leegyszerűsítve bejövős a sztori.
A képi és hangi anyagok lenyűgöztek. Ehhez sokat nem is kell írni. A lövés és robbanások hangjai is máshogy szólnak mint az átlag akció filmekben.
Aki szereti azt a fajta akciófilmet, ahol csapatmunka, taktika, és megfontolt lépések sorozata van, az mindenképpen nézze meg! Akinek viszont nem ajánlanám, azok nem mások mint az egyszemélyes háborús hősök kedvelőinek.Pontok.pngimdb.png6,4/10sajat.png10/10
Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr745476732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása