Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Pain & Gain - Michael Bay visszatér a gyökereihez

2013. augusztus 16. - csak Porter

Volt idő, amikor Michael Bay rendező olyan remek akciófilmeket készített, mint a Bad Boys - Mire jók a rossz fiúk?, A szikla vagy Bad Boys 2. - Már megint a rossz fiúk. Aztán ezt követték a nagyobbnál nagyobb, de nem sok eredetiséget hordozó Transformers-filmek és kezdtük visszasírni a régi Bay-t. Ám két robotharc között leforgatott egy hozzá képest kis költségvetésű filmet, hogy újra visszatérjen a gyökereihez.

történet.png

A történet szerint visszaugrunk 1995-be, a napfényes Miamiba, ahol Daniel Lugo, egy helyi edzőterem személyi edzője, többre vágyik, mint ami megadatott neki: Meg akarja élni az Amerikai Álmot. Így elhatározza, hogy 2 társával elrabol egy gazdag férfit, és magukra íratja vagyonát. Persze ez nem megy olyan könnyen, mint ahogy elképzelték, hiába láttak annyi rablós filmet...

Vélemény.png

Azt hiszem, nyíltan kijelenthetjük, hogy Michael Bay újra a régi. 2 órányi intenzív akciót kapunk, jó adag fekete humorral. Persze most is szállítják a nevetséges túlzásokat, lassításokat, de egyszerűen működik a filmben. Amit még mindenképpen ki kell emelnem, az a film fényképezése. A film operatőre, Ben Seresin gyönyörű képei beleszögeznek a székbe, és a jelenetekhez dukáló zenék is jól össze lettek válogatva. 

Szereplők szempontjából is remek szórakozást garantál a film. A lufira felfújt Mark Wahlberg, mint az őrült trió vezetője, roppant jó választás lett. Kemény kisugárzása és a Pancser Police vagy a Tedből ismert humora tagadhatatlanul jól párost alkotnak. Aki igen nagy meglepetés, az Dwayne "The Rock" Johnson, aki az egyik legjobb karakter volt a filmben. Egy általa még nem látott szerepben brillírozik. Remek poénokat szállít, miközben a tőle megszokott módon komor képet vág. 

Most merek kockáztatni, és kijelentem, hogy talán a 2013-as nyári szezon egyik legjobb filmjét láttam. Ez az a film, amiért érdemes moziba járni. Úgy jöttem ki a teremből, hogy "Basszus. Ezt igazán megérte moziba megnézni!". Akik szerették Michael Bay régebbi filmjeit, vagy akik csak jól akarnak szórakozni, azok ne várjanak tovább: Itt a film, amire vártatok!

Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat.png8,0/10

Borító.png

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr875462649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása