Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Túl a fenyvesen - (The Place Beyond the Pines)

2013. augusztus 09. - Nikosssz

történet.png

Egy titokzatos és vakmerő motorversenyző, Luke (Ryan Gosling) hátat fordít az utazó cirkusz kaszkadőrcsoportjának, ahol eddig dolgozott, és egykori szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) száguld, miután megtudja, hogy a nő titokban fiút szült neki. Hogy gondoskodni tudjon új családjáról, Luke bankrablónak áll és ehhez extrém motorversenyzői képességeit veti be. Csakhogy hamarosan Avery Crosszal (Bradley Cooper), a fiatal és becsvágyó rendőrtiszttel találja szemben magát, aki gyors karriert szeretne befutni a korrupcióval átitatott helyi erőknél.
Derek Cianfrance elsöprő erejű drámája négy férfi és két generáció történetét leli fel. Az apák bűnei tizenöt év elteltével is kísértenek két középiskolás fiú életében, menedéket pedig csak a fenyvesen túl találhatnak.

Vélemény.png
Ryan Gosling-ot a Drive(Gázt!) című drámájával együtt kedveltem meg. Bejött az a színészi játéka amivel a filmjeit játssza. Ha kell fapofát vág minden esetben, ha kell akkor mosolyogni is tud, és érzéseket kimutatni. Nagyon korrekt színész.  Eva Mendes-t szerintem nem kell bemutatni senkinek sem. Sok filmben mutatta már meg, hogy ért a színjátékhoz. Ebben a filmben furát alakít. Mármint ő jól játssza a rá adott szerepet, csak érdekes hölgyike karaktert kapott. Nem tudja eldönteni kit és mit akar. Bradley Cooper sem új név a filmvilágban. A rendőr szerepét tisztességesen nyomatja, és helyt áll a szerepben. Egyszóval a szereplők felhúzzák a film színvonalát!

A történet első felére azt tudom mondani, hogy nagyon jól meg van szerkesztve, és egyszerűen tetszik. A motoros kaszkadőr a képességeit más irányba viszi, hogy eltarthassa fiát. Míg a karakter nullán van ahhoz, hogy elmenjen legalább apának, a vágy hajtja, és mindent megtesz, hogy legalább anyagilag támogassa családját. Persze ez nem mindig szokott jól sikerülni. Az üldözős jelenetnél lerágtam a körmeimet, és vártam, hogy kiderüljön már mi lesz. Nem örültem annyira a végkifejletnek, de így kellett történnie, hogy a film folytatódhasson.

A korrupció ellen forduló rendőr nagyon durva szerepet kezd betölteni. A kapitányság fele korrupt, és csak a felsőbb helyezésű emberek szólhatnak bele.  Meg is teszi, és a rossz zsaruk elnyerik jutalmukat.

A második fele a filmnek inkább a másik generációval foglalkozik. A kölykök nem tudnak eleinte a szüleik bűnösségéről, és együtt lógnak, füveznek, drogoznak. Egy jól sikerült házibuli keretein belül kiderül, hogy  A.J. apja az egykori rendőr, és a fiúk ellenséggé válnak. A végére mikor már azt hisszük tudjuk mi lesz, meglep a film!

Nagyon tetszett a film. A több mint 2 óra elszaladt, és nem unatkoztam rajta. Fordulatos, néha vicces, és olykor megható jelenetek vannak benne. Nekem nagyon tetszett!

Pontok.pngsajat.png10/10imdb.png7,5/10

Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr815452957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása