Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon)

2013. július 22. - Nikosssz

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.


Sok idő után vettem rá magam, hogy megnézzem ezt a művet. Azt kell hogy mondjam pozitív csalódást okozott a film. A sárkányok és vikingek leírás miatt azt hittem kapunk, egy újabb akciófilmet animálva. Ehelyett egy kellemes kis délutáni programot kaptunk amit bátran nézhetünk gyerekekkel is.

A történet ugyanis nem csak arról szól, hogy ölik egymást a ˝lények˝, hanem az, hogy hogyan jönnek rá, hogy nem kell egymás ellen harcolniuk, hanem akár együtt is élhetnek. A sztori önmagában jó volt, és külön tetszett, hogy nem töltöttek fél órát a fő gonosszal való harccal, hanem inkább a sárkány ˝nevelésére˝ fordították. Nagyon aranyos, és néhol szívhez szóló jelenetet láthattunk. A nevek azok haláliak voltak. Elképzelek egy életrajzi leírást a főszereplőtől:

˝A nevem Hablaty és Hibbant szigetéről jöttem. Nem értek semmihez, de legalább a sárkányok szeretnek!˝

A sok poén ellenére, van olyan dolog is ami nem tetszett. Bizony a mese vége, elég szomorú volt, még ha happy end is! A főszereplőnknek lába veszett, és egy műlábbal ébred a nagy csata után. Ezt nem értettem, miért tesznek ilyen jelenetet egy animációba amit főként a gyerekeknek készítettek.

Jó mondhatjuk hogy kárpotol az aranyos kis Fogatlan és a többi jószág a kis baki miatt, de mégsem tudok eltekinteni tőle. Ha ez nem lenne benne maximális ponttal illetném a művet.

A másik dolog amit furcsálottam, az az hogy az apa mennyire semmibe veszi kölykét, ám mikor rájön, hogy igaza van, nem csak hogy visszavonja a kitagadását, de még azt is meri mondani porontjának, hogy büszke rá.

Érdekesnek hatott nekem, de akkor is fantasztikus kis mesét látunk lejátszódni előttünk, ha ezt választjuk!

8,2/10
9,5/10


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr235419434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása