Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A fantasztikus Burt Wonderstone (The Incredible Burt Wonderstone)

2013. július 18. - Nikosssz

Tartalom:

Burt Wonderstone sokáig Las Vegas első számú bűvész hírességének számított, oldalán Anton Lovecrafttal. Kettejük viszonya azonban a rivalizálás miatt eléggé megromlott, s miközben ők egymással perlekednek, feltűnik Steve Gray, egy utcai trükkökkel operáló mágus, aki le is söpri őket a pályáról. Burt kénytelen valamilyen tervet kovácsolni, hogy visszatérhessen a szakma nagyjai közé, de ehhez végig kell gondolnia addigi életét, s felidézni, hogy miért is választotta ezt a hivatást életcéljául.

Saját vélemény:


Őszintén írok most hozzátok. A borító alapján már tekertem is lejjebb találatok között (Persze az eredeti lemezeim listáján). Aztán valamelyik nap beleütköztem Jim Carrey nevébe, és mellette a film címébe. Ránagyítottam a borítóra, és a sok csillám mellett kitisztult pár ember arca (Jim Carrey, Steve Carell, Steve Buscemi és persze Olivia Wilde). Ezután kicsit olvastam a film történetéről, és mivel bűvészeteket vetnek be már tettem is a lejátszómba!

Így végezve a filmmel azt tudom mondani, hogy nem bántam meg. Bár nem a legsikeresebb vígjáték, de jó színészek, jó alakítás és tanulságot is találunk a filmben. Persze vannak megmagyarázatlan kérdéseim az alkotással kapcsolatban, a kérdések is főleg Jim szerepére vonatkoznak. Mi is volt ez az utcaibűvészet? Mi volt a lényege, értelme?

Pár poénos jelenet nem is volt annyira vicces mint amilyennek szánták (Lásd, amikor Burt egyedül próbálja előadni a két személyes trükköt). Viszont pár beszólás/jelenet megmosolyogtatott. Nagyon tetszett például, az öreg dumája, és viselkedése. A füst rejtőzés jelenet is odavágott. Az hogy a film egy fajta tanulságot próbál bemutatni, lehet nem mindenkinek jön át. Nálam átérződött az elnyomott gyerekek szomorú gyermekkora utáni siker. Amit felvált az elnyomók sikere. De még sem mindig a nagyobbnak kell, hogy jobb legyen.

Nagyon jó kis film volt ez. Délutáni kikapcsolásra bőven alkalmas. Aztán Carrey trükkjeit otthon nem utánozni. Kellemes szórakozást kívánok, a film pedig nyújt! :)

Pontozás:

IMDB pont: 5,9/10

Saját pont: 8,5/10

Poszter:


Előzetes:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr295414060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása