Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Indie Game - The Movie (2012)

2013. január 13. - XynTRoN

Mi is az indie game? Lényegében független fejlesztőktől érkező játékok. Nem kell csúcs grafikára, és effektekre számítani, viszont egyedi ötletekre és játékmenetre igen. Vannak jók, jobbak, és a legjobbak. Ebből a körből három készítőjével (Braid, Fez, Super Meat Boy) ismerkedhetünk meg.

Mivel ez egy dokumentumfilm, így főleg a beszélgetéseken van a hangsúly. Megismerhetjük a készítőket, környezetüket, családjaikat. Számomra roppant érdekes volt, hogy a fejlesztők közül mindössze egynek van úgymond „normális” családja, a többiek általában egyedül éltek. A másik, ami meglepett, az, hogy mennyire befelé fordulóak ezek az emberek. Viselkedésük szinte már a depresszió határát súrolja, főleg az után, hogy a játékok elmentek a kiadóhoz és közeledik a megjelenés napja. Szinte a teljes fejlesztési fázist végig követhetjük. Számomra (erős kötődés az informatikával) rettentően érdekes az egész dramaturgia, ahogy megismerjük a fejlesztőket, és a művüket. Nagyon eltalált film. Bár nem éppen rövid,  de akik végigüli egy új élménnyel gazdagodhat, és talán más szemmel néz majd ezután ezekre a játékokra, és a mögöttük álló hihetetlen munkára. Például nemrég láttam egy ismeretterjesztő filmet a Fifa készítéséről. Hihetetlen összehasonítani a több száz fős fejlesztő gárdát, és technikai hátteret, ezekkel a "garázs" projectekkel.

Értékelés: 9/10

IMDB: 7.9/10

Tartalom:

Az Indie Game: The Movie egy 2012-ben bemutatott dokumentumfilm, amelyet a kanadai James Swirsky és Lisanne Pajot rendezett. A film a független videojáték-tervező Edmund McMillen és Tommy Refenes a Super Meat Boy, illetve Phil Fish a Fez fejlesztése során felmerült küzdelmeit mutatja be, valamint Jonathan Blow is elmélkedik az Xbox Live Arcade-os Braid című játékának sikerén.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr825015045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása