Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

ParaNorman

2013. január 10. - Nikosssz

Vélemény:


Bár a mese stopmotion alapon fekszik, nem igazán venni észre, hogy egy bábfilm. Persze vannak részek, ahol szemet szúr, de nem végig olyan. Tartalmilag a mesét, inkább felnőtteknek, vagy legalábbis idősebb korosztálynak ajánlanám. Azért egy kicsit durvának tartom, hogy egy gyerekmesében arról kell szólnia, hogy a zombik feltámadnak, és az emberek egyből öldökölnek. Az utóbbi időkben észrevehettük, hogy ha igazi gyermekeknek ajánlott filmet akarunk nézni, akkor a Disney meséket választjuk. Ők azok akik még mindig a gyerekek felé hajolnak.

A meséről azt mondtam volna, hogy biztosan köze van hozzá Tim Burtonnak, pedig nincs. Ez az egész olyan stílusra hajaz mint az övé. Az a groteszk humor, és egy kis ˝sötétség˝.

Ha szeretnétek megnézni esetleg gyermekeitekkel azt ajánlanám, hogy először egyedül nézzetek bele, és utána gondoljátok át, hogy meg-e éri megnézni. Hiszen a zombi/szellem kombó mellett még van benne pár humoros jelenet is amit szerintem nem minden gyermek értene meg, esetleg nem tenne jót, ha megértené.

Összesítésben nekem tetszett a mese, és egy nem utolsó pozitívum, hogy egy apró tanulság azért van elrejtve benne.  Azt hiszem a tanulságot ezzel a közmondással is lehetne értelmezni: ˝Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!˝. Ezzel kívánok kellemes filmnézést, és jó szórakozást! :)

Tartalom:


Kihez forduljon egy kisváros, hogyha ostrom alá veszik a zombik? Ki máshoz, mint a félreértett, kiközösített, furcsa kissráchoz, Normanhez, aki képes beszélni a halottakkal? A zombikon kívül Normannek fel kell vennie a harcot a szellemekkel, a boszorkányokkal, és, ami a legrosszabb, az idióta felnőttekkel is, hogy megmentse városát az évszázados átoktól. Tehát most ennek a szellemekkel suttogó fiúnak latba kell vetnie minden paranormális képességét, ami kísértetiesen komoly szellemi munka.

A magyar mozik január 10.-étől vetítik 3D-ben is! :)

IMDB pontszám: 7.1/10

Saját pontozás: 8/10


Borító:

Kattanjatok ránk FB oldalunkon is IDE KATTINTVA! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr255011157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norby984 2013.01.19. 00:27:16

Átlagos kis animáció!
Egyszer nézhető!
süti beállítások módosítása