Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

B13 - A bűnös negyed (Banlieue 13)

2013. január 07. - Nikosssz

Vélemény:

Kezdeném azzal, hogy a filmet körülbelül 50-szer láttam. Ugyanis internet nélkül a laptopon csak a meglévő filmeket tudtuk nézni. Ez volt olyan jó, hogy napi 2* is megnéztük. Párizsban járunk, ahol elkülönített külvárosok vannak, és Leito az egyikben lakik mégpedig a 13-as körzetben. A film kezdése hatalmasra sikeredett. Nekem külön bejött, ez a háztetőkön és korlátokon átugrálás. Ne feledkezzünk meg persze a szűk kis ablakon való kiugrásról sem. Hihetetlen jó mozdulatok akadnak. Amiben eltér az amerikai filmektől, az az, hogy nincs minden az emberek szájába rágva. Egy picit hagyja őket gondolkoznia cselekményen. Ezzel éppen azt a kérdést adja fel, hogy jó lesz-e így az embereknek, hogy az állam semmibe véve leszarja őket?  Most nézzük azt ami nyilvánvaló. A története az egésznek nem túl kreatív és kivetni valót hagy maga után. Ezt nem csak, hogy elfeledteti velünk a két főhős, de rendkívül egyensúlyba hozza a filmet, és a látvánnyal, és verekedésekkel már pozitívra is sikeredett a film összhatása. Ott vannak még a hangok és zenék, ami szerény véleményem szerint oda kellettek, ahol voltak. Ütős kis akció filmet láthatunk, ütős kis bunyókkal, és egy kis mondanivalóval. Egyszer mindenképpen meg kell nézni mindenkinek. Jó szórakozást! :)

Tartalom:

Párizs, 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény, csak a bandák korlátlan uralma. Damien a rendőrség elitjéhez tartozik, egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Most pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert. Damiennek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát. Társul a sittről szökő Leitóval, a keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnözővel, akinek egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lolát. Az akció során azonban a következő kérdések is felvetődnek: ki kinek dolgozik, hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat és kinek a céljait szolgálja a bomba?

IMDB pontszám: 7,1/10

Saját pontozás: 9/10

Borító:

Kis kedvcsináló:

(Na fene, a videót megnézve rájöttem, hogy ezt megint megkell néznem :D)

Kövessetek minket FB oldalunkon IDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr795003226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása