Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Halálos iramban: Ötödik sebesség (Fast Five)

2012. december 30. - Nikosssz

Vélemény:


Azt hiszem kezdem a legrosszabbal. Elkövettem azt a hibát, hogy szinkronosan néztem meg. Lehet csak a megszokás miatt, de nagyon rossz szinkornizálókat találtak, főként Brian- é irritál a legjobban. Ez ismét egy olyan része a szériának, amelyben nem a versenyzésen van a hangsúly. Inkább megint a látványra és az adrenalin növelésére pályáztak a készítők. Nagyon sok rosszat nem igazán lehetne mondani a filmről,  jót annál inkább. Kezdeném is azzal, ami a legjobb az egészben. Az eddigi részek főbb szereplői mind itt vannak (Brian, Mia, Dom, Han, Pearce, Giselle, Vince és Tej is). A legnagyobb meglepetést számomra szereplő téren mégis az ´újfiú´ szerezte, aki hekust játszik, és szinte mindenki tudja kiről van szó ha azt mondom: ˝The Rock˝. Igen, megkaptuk főszereplőnek Dwayne Johnson-t is a többi nagyágyú mellett. Volt még egy meglepő dolog , amire csak kicsit később jöttem rá. A Danza Kuduro slágerét éneklő Don Omar is felfedezhető a szereplők közt. Ez Ludacris mellett őszintén meglepő volt. Egész jó poénok vannak benne, amit főleg a nagyszájú Roman Pearce süt el. Zene terén kicsit spórolósabb a rész, de az ami benne van megint nagyot szól!  A film csúcspontja a keménykötésűek csatája, azaz verekedés Rock és Diesel közt. Szintén nagyon nagy húzás volt, tőlük a végére betervezett akció. A kocsik a kedvenc márkáim (Dodge Charger SRT). Bár elég elképzelhetetlen a 10t mozgatása 2 verdával, mégis élvezettel néztem őket. A végére egy folytonos vitát ismét megnyitnak. Ezzel be is zárult az első 5 rész. Nagy szeretettel várjuk, a 6. sebességet. Ha szeretnétek látni pár infót a 6.-róé akkor hagyjátok a kéznyomotokat a kommentek közt! Hajrá Lessétek! :)

 

Tartalom:

Amióta Brian és Mia Toretto kiszabadította Domot a fogságból, számos határon átsüvítettek, hogy kijátsszák a hatóságokat. Most Rio de Janeiróban húzták meg magukat, és el kell vállalniuk egy utolsó balhét, hogy elnyerjék szabadságukat. Amikor összeállítják a csúcsversenyzőkből álló elit csapatukat, a cinkosok jól tudják, hogy az egyetlen esélyük arra, hogy örökre kiszálljanak, az, ha szembeszállnak a korrupt üzletemberrel, aki ki akarja nyírni őket. Ám nem csak ő van a nyomukban.
A kemény szövetségi ügynök, Luke Hobbs sosem hibázza el a célt. Amikor feladatául kapja, hogy találja meg Domot és Briant, ő és kommandós egysége teljes gőzzel üldözni kezdik hőseinket. De miközben az emberei átszáguldanak Brazílián, Hobbs rájön, hogy nem tudja szétválasztani a jó fiúkat a rosszaktól. Így hát az ösztöneire kell bíznia magát, hogy sarokba szoríthassa zsákmányait, mielőtt valaki más ejti őket.

IMDB pontozás: 7.3/10

Saját pontozásom: 9.5/10

Borító:

 


Kattanjatok ránk FB oldalunkon is -IDE KATTINTVA!-

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr194988126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSKJozsef 2012.12.30. 19:11:26

Egyetlen egy dolog zavar amit szerintem hozzam hasonló autóbuzik vettek észre:

Ha azt mondják hogy hamar építsünk a verdák köré védőrácsot és vontassunk széfet vele akkor igen elhiszem.

DE !!!

Amit lopnak az a 2011-es modell és amivel a széfet vontatják 2006-os.

Honnan van ??? Csak ezt mondanák egy fel mondat erejéig, hogy szerzek két turbózót traktort elhúzni egy széfet ennyi is elég lenne nekem.

Nikosssz 2012.12.30. 19:50:24

Mondjuk jogos.. Ezt nem figyeltem, de hogy mondod tényleg más modellek :D... De nekem így is bepasszolt... Hibák mindenhol vannak! :)
süti beállítások módosítása