Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

2012. december 15. - Nikosssz

Vélemény:

Elég nagy előhanggal érkezett ez a film. Bár kicsit késve jelent meg a nézhető változata , mint azt jósolták, még is elég sokan várták. Nos, a minap megnéztem, és azt kell mondjam, nemkellenek a jó filmekbe ismert színészek. Az (még) ismeretlen kiscsaj nagyon jól játszotta a szerepét. Szépen játszotta a kemény, határozott lány szerepét.

A cím alapján elképzelt kép, miszerint egy falatért is háborút folytat pár ember, szétesett mikor megnéztem. Egész jól táplált fiatalok harcolnak az életükért, és a körzetük becsületéért. A szerelmi szálat nem éreztem befejezettnek még a végén sem. 

Az első fele a filmnek sokkal gyorsabban elment , mint a második fele.. Kissé üresnek hatott, hogy felesleges képekkel tömték tele, hogy ne legyen rövid. Ezt azt hiszem elkönyvelhetjük negatívumként is. Remélem, hogy a színészeket még viszont látjuk!

Tartalom:

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Pontozás: 8.5/10

Borító:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr704966869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RealMadridFan 2012.12.15. 16:34:53

Hát nálam 10/10
Az év meglepetése számomra! :) Könyvet is veszem jövőhónapban.. :D

Nikosssz 2012.12.15. 19:52:01

@RealMadridFan: Szerintem a film után, a könyv már nem ad olyan hatást mint kéne :D...
süti beállítások módosítása