Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sherlock Holmes 2 Árnyjáték

2012. január 25. - Morpheus159

Vélemény:

Lehet, hogy a véleményemmel egyedül maradok, de nekem nagyon tetszett. 
Egyik oka: Én nem vagyok nagy Sherlock rajongó egyébként, nem az én világom, nem is értek nagyon hozzá, csak a legalapabb információkat tudom belőle: Baker street, Sherlock, Watson...ez minden információm erről a műről. 
Másik ok: Engem nagyon le tudott kötni, minden perce élvezetes volt, a színészek, a látvány és ugyebár (ez annyira természetes, hogy említeni sem kell) a zenéje miatt, a hangulat is olyan jó volt, mint az előzőben, a poénok is, és szinte minden visszaköszönt.
Egy dolgot kivéve: Ezt akciósabbra vették, kevesebb volt benne az a "sherlocki" gondolkodás, nyomozgatás, és több a látvány. Tudom, sokak szerint nagyon amerikai akcióhősös figura lett Holmesból, vagy Moriarty-ban találtak kivetni valót ....nekem semmivel sem volt bajom, voltak benne hihetetlenül jó jelenetek, a zenéről nem is beszélve, ha csak az lett volna az egész filmben, már megérte, hála az Istennek, akit Hans Zimmer néven is ismerünk:) 
Remek karakterek, szimpatikus színészek, beleértve természetesen a két főszereplőt, Rapace-t és Harris-t is. Guy Ritchie sosem volt a kedvencem, de ez a filmje nagyszerű, jobban tetszik, mint a többi filmje...mondjuk más is. 

Szerintem volt olyan jó, mint az első, még akkor is, ha másra fektették ebben a hangsúlyt.

Pontozás: 9,5/10

Rövid Tartalom:

A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér - és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni.
Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.

Borító:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr993773133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása