Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Little Fighter 2

2012. január 07. - Marczi13

 Mint azt a nevéből is láthatjuk, ez a játék a verekedés világába fog minket elrepíteni, egy kis fantasyvel megspékelve. Méretét és gépigényét nézve kis játéknak számít, így a gyengébb gépeken is nyugodt szívvel lehet használni unaloműzés céljából. Háromfajta nehézségi szintet találhatunk meg a játék során(Easy, Normal, Difficult), majd később feloldhatjuk a negyedik nehézségi szintet (CRAZY!) is, erről lejjebb lesz szó.

Magában a játékban többfajta verekedési módot próbálhatunk ki, melyek a követ kezők: 1 v 1 bajnokság - kieséses küzdelem, melynek célja, hogy mi nyerjük meg a bajnokságot ; 2v2 bajnokság - lényegében ugyanaz, mint az 1v1, annyi különbséggel, hogy itt nem egyszemélyes küzdelem folyik, hanem csapatban kell leverni az ellent ; VS mód - nyolc karakter egy helyen, a cél, hogy te maradj talpon a legvégén ; Bandaháború (Battle Mode) - felállítunk két csapatot, az egyik a miénk, a másik az ellené, aztán hadd szóljanak az öklösök, a lényeg - minő meglepő - leverni az ellenfelet ; Stage Mode - a leghosszabb játékmód. Öt színhelyen kell helyt állnunk (persze, nem egyszerre), mind az öt színhelyen több pálya van. Itt segítőket is választhatunk magunknak, maximálisan hetet. Az elején még csak mi és a segítőink harcolunk az ádázul ránktámadó ellenfelekkel, később megkötözött harcosokat is találunk, akiket ha kiszabadítunk, akkor csatlakoznak hozzánk. Sőt, még olyan is megeshet, hogy egy-egy legyőzőtt ellenfél csatlakozik kicsiny csapatunkhoz. Az utolsó helyszín végén természetesen jön a jól bevált séma, előugrik a főgonosz, akit hosszú harcban kell lenyomnunk, mivelhogy elég sok ütést és varázslatot kibír

Most pedig térjünk rá a 11 alapkarakterre, amik a játék elején választhatóak a küzdelmekhez, persze, csak rövid jellemzésként, hogy a játék folyamán is érjenek meglepetések: Template - átlátszó karakter, ő eltér a többiektől, mert nála, még ha beleszakadunk is, sem tudunk varázslatot előidézni ; Deep - a legláthatóbb ismertetőjegye, hogy egy karddal hadonászik, varázslatait is elhagyhatatlan kardja segítségével csinálja ; John - egy varázsló a nagyvilágból ; Henry -  a karakter, aki a nyilazás mestere, viszont, van olyan különleges varázslata, mely során a furulyáját használja ; Rudolf - ő egy ninja, a kezeit szinte sosem látod, shurikenjeit is szinte a köpenye alól dobálja ; Louis - nála a védekezés az elsődleges szempont, ez abban nyilvánul meg, hogy egy masszív páncélt visel...de ugye, ennek meg az a hátránya, hogy lassabb is, mint a többiek ; Firen - az a karakter, aki szinte mindig ég, mivelhogy ő a tűzzel játszik, de még támadni is tud vele...persze, az ökleit sem veti meg, ha arról van szó ; Freeze - karaktere szempontjából akár finn is lehet, az ereiben vér helyett jégkockák vannak, az egyszer biztos...varázslatai nyomán befagyott harcosokat találunk ; Dennis - a harcosoknak az a fajtája, aki a kezei helyett inkább a lábaival dolgozik ; Woody - a kezeit és a lábait is előszeretettel használja, hogy ellenfelét legyőzze ; Davis - tipikus harcos, mindenre az öklét használja

És, ha valaki azt mondja, hogy neki ez a 11 harcos kevés, annak ajánlatos végigvinnie a stage-módot, melynek a végén kap egy kódot, melyet ha beüt a játékba, akkor feloldja az összes játékban látható karaktert, valamint a bevezetőben említett CRAZY! nehézségi szintet.

Magát a játékot egy gépen maximum négy játékos játszhatja, persze csak akkor, ha mindenki hozzá tud férni a billentyűzethez. Továbbá, van lehetőség online is játszani a játékot.

Kis játékhoz mérve, a grafikára nem lehet egy szavunk sem, mind a varázslatok, mind a karakterek jól ki vannak dolgozva. A hangot már nem vitték túlzásba, de azért annyit csinátlak, hogy ha öklözés van, akkor halljuk az ököl csattanását, valamint szinte minden varázslatnak külön hang-effektje van. Tehát, aki full-extrás játékkal szeretne játszani, annak annyira nem ajánlott ez a játék, viszont, aki szeretne egy nyugis unaloműzést, az mindenképp próbálja ki ezt a játékot.

Pontozás: 8/10

(mondjuk, azt nem értem, hogy Templatet miért nem tették rá a képre, dehát, az már nem az én dolgom)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr323526740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása