Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Éjszakai játék - Game Over

2018. március 02. - Nikosssz

gamenightmovie.jpg
Egy újabb alkotás, ami sikere abban rejlik, hogy nem hájpolták agyon, és nem lett a marketingbe ölve a költségvetés nagy része. Ezért az ember nem számít lényegében semmi extrára, és kellemesen csalódhat. Velünk is ez történt.

Az előzetesek alapján megtudhatjuk, mi is a sztori alapja. Egy játékfanatikus álompár pár baráttal nekivágnak egy gyilkososdit játszani, de valami kisiklik, és szereplőink nem tudják mi igazi, és mi nem az. Ezzel így be is fejeződik az ízelítő, és amennyit ez ígért, annyit is nyújt. Önmagában nem lenne elég a filmnek, ezért szinte állandóan jelen van valamiféle helyzetkomikum, vagy egy-egy frappáns beszólás. Ezek a komikus jelenetek alapozzák meg a film sikerét, mert nem a megszokott, elcsépelt poénokat nyomják körbe-körbe, hanem valami újat adnak.


A leghajmeresztőbb ökörségeket Rachel Mcadams karaktere szállítja. Rachel egyébként remekel a filmben nyújtott szereplésével. Öröm őt nézni! A másik címszereplő Jason Bateman is hozza a megszokott átlagember formát, de mivel már sok ilyen szerepe volt, nem tud újat mutatni. Ez olyan, akárcsak Liam Neeson a tipikus akciósztár. Hiába teljesít jól, már tipikussá nőtte ki magát a karakterei egyoldalúsága. Jesse Plemons szintén tökéletes közelihez vitte a játékát. Az egyik legszórakoztatóbb karakter, még ha nem is sok szerepet szántak neki. Mivel nem olvastam a szereplőket, így meglepődtem Dexter Morgan Michael C. Hall jelenlétén. Szerintem jól állt neki ez a szerep.


Spoilerek nélkül, nagyjából ennyit tudtam írni a filmről. Mindenképp kiemelném mégegyszer, hogy a poénok főforrása nem a megszokott böfögős-pukizós trágárkodós trió, hanem egy korrekten összerakott történet. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr6413702204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása