Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Éjjeli napfény - Kijárt út a csillagösvényben

2018. május 02. - Nikosssz

A filmstúdiók körében egyre jobban elterjedni látszik a tinis romantikus dráma kategória. Ezek közül számomra a legkiemelkedőbb darab, a Shailene Woodley és Ansel Elgort főszereplésével készült Csillagainban a hiba. Viszonylag egy új nézetbe helyezte a műfajt. Előtte is voltak hasonló alkotások, de itt keverték bele kellően pozitívan a fiatalabb generációt. A film sikeres lett, így aztán minden évben érkezik legalább egy hasonló sztorivonalú film. A helyzet az, hogy a színvonal nem egyezik.

Az alaptól eltérve a főhősünknek itt egy XP (Xeroderma Pigmentosum) nevű betegsége van, amely lényege, hogy nem érheti a bőrét napfény közvetlenül. Így aztán nappal kénytelen pihenni, és amikor a nap már nyugovóra tér, neki csak ekkor kezdődik igazán az élete. Természetesen álmai hercege meghallja őt zenélni, és egy elhagyott jegyzetfüzetnek köszönhetően meg is ismerkednek. Itt kezdetét veszi a mézes-mázas világ, persze a betegség említése nélkül..... Innentől már spoileres lenne, így itt a történet vázolását le is állítom.



Az egyik legnagyobb pozitívum Bella Thorne, akit már több szerepben, és több műfajban is láthattunk. Többek között kipróbálta magát a tavalyi horrorban az Amityville-ben. Azt hiszem kijelenthetem, hogy ez a stílus jobban illik neki. Tökéletesen ábrázolja az életét ablakon keresztül néző személyt is, de a boldog pillanatokat átélő tinédzsert még ettől is jobban. Szinte átéljük vele az első élményeit. Egyszerűen zseniális, és remek karrier állhat előtte!

A másik címszereplő nem más mint Patrick Schwarzenegger. Igen ő kalifornia egykori kormányzójának, az egyik legismertebb testépítő, es a Terminátor azaz Arnold Schwarzenegger egyik fia. Bár szerepelt már pár filmben, még látni rajta, hogy egy kezdő a szakmában. Ettől függetlenül nem vesz el a filmből, , még ha hozzá sem ad. Feltűnik még Rob Riggle, aki itt is csak egy mellékszerepet kap, mint rengeteg más filmben.

SPOILERES RÉSZ

Azért az ilyen filmek könnyedén játszanak az ember együttérzésével és lelki nyugalmával. A pozitív jelenetek sora, amikor az élet csupa öröm, az egyik percről a másikra vált át, egy depresszív hangulatra, amit nem minden néző szeret. A túl érzékeny lelkűeknek talán nem ajánlanám a filmet! 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5813871092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása