Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A legnagyobb showman: Hatalmas szívvel megáldott musical

2017. december 29. - csak Porter

the-greatest-showman-poster-hugh-jackman.jpg

This is Me

Hugh Jackmanről már régóta tudjuk, hogy imád énekelni és táncolni, hiszen a 2009-es Oscar-gála házigazdájaként is remekelt, valamint az öt évvel ezelőtti A nyomorultak-ban sem vallott kudarcot. Jackman - aki épp az X-Men kezdetek: Farkas-t forgatta - fejéből pattant ki a film ötlete, aki 2009 óta szeretné elkészíteni ezt a szerelem projectet. 

A film P. T. Barnum igaz történetét meséli el, aki szegényként született, ám a huszas évei végére egy olyan ötlettel állt elő, ami merőben eltért az 1800-as évekbeli szokásoktól: összeválogatta a legfurább embereket, és egy hatalmas énekes-táncos produkcióban mutatta be őket a közönségnek. 

mv5byte0zte1mtatzwq3os00mtc2ltg0otutzmizyzc1nzmzothmxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Tavaly Damien Chazelle filmje, a Kaliforniai álom kétségkívül visszahozta a musical műfaját a filmes köztudatban. Ennek köszönhetően nem meglepő, hogy a Fox stúdió karácsonyra lőtte be A legnagyobb showman bemutatóját is, ami egy újabb remek példa arra, hogy igenis, lehet jó musicaleket készíteni a nagyvászonra. 

Hugh Jackman szerelemgyermeke ugyan a jól ismert klisékből épül fel, ami tartalmazza az ehhez tartozó kötelező történeti elemeket, ám mindezt olyan szuper hangulatban teszi, ami miatt mégsem tudunk rá haragudni. A legjobb kifejezés erre talán az, hogy A legnagyobb showman-nek hatalmas szíve van, ami könnyűszerrel dobogtatja meg minden néző szívét. 

1920x1080-wallpaper-the-greatest-showman-zac-efron-zendaya-movie-w6.jpg

Jackman ebben az évben már megmutatta, hogy remek színész és valami eszméletlenül jól áll neki Logan karaktere, ám egy attól teljesen eltérő műfajban, a musicalben is pazarul teljesít. A játékidő minden percében látszik, hogy ő és színésztársai is hatalmas örömmel készítették el ezt a filmet. 

A musicalhoz tartozó kötelező elemeket is tökéletesen hozza A legnagyobb showman: a dalok egytől egyig úgy vannak megírva, hogy mind a filmben, mind a film nézése nélkül is tökéletesen megállják a helyüket (köszönhetően a Kaliforniai álom zeneszerzőinek: Justin Paulnak és Benj Paseknek), de a tánckoreográfia is olyan tűpontossággal van megrendezve, hogy azt egyszerűen elképesztően szórakoztató nézni.

the-greatest-showman.jpg

A Kaliforniai álom után A legnagyobb showman is betalált. Ugyan történetben semmi újat nem mond és végig teljesen kiszámítható marad a film, de ahogy az elő van adva 105 percen keresztül, az valami parádés. 7.5/10-et simán érdemel, meg valószínűleg egy moziban való újranézést is.

7680x4320-8k-4k-wallpaper-the-greatest-showman-movie-w19-1920x1080.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr2613532173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása