Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Elhunyt A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője

2017. augusztus 27. - csak Porter

hooper.jpg

Tobe Hooper 74 éves korában hunyt el. A direktor 1974-ben lett ismert, miután 300 000 dollárból forgatott filmje, A texasi láncfűrészes mészárlás kasszát robbantott Amerikában és a mai napig meghatározó alkotásnak számít a horrorfilmek történetében.

the_texas_chainsaw_massacre_1974_quad_3_beyond_horror_design.jpg

Pár évre rá Stephen King A gonosz háza című regényéből készített egy 3 órás tévéfilmet, majd három évvel később Steven Spielberg kérte fel, hogy rendezzen filmet az általa írt forgatókönyvből, aminek a címe: Poltergeist - Kopogó szellem volt. Erről viszont az a hír járja, hogy titokban mégis csak Spielberg rendezte meg egyszerre az E.T. - A földönkívülivel. 

poltergeist-carol-anne-tv.jpg

Utána Hooper inkább visszatért a saját gyermekéhez, és készített egy második részt hozzá, ám A texasi láncfűrészes mészárlás 2: Halálbarlang nem tudta megismételni az előd sikereit. A következő években pedig már csak olyan felejthető horrorfilmeket készített, mint a Borzalmak éjszakái (1993), A mángorló (1995), az egyből videóra készült Krokodil (2000), Az eltűntek háza (2004), és a Halottasház - A holtak feltámadnak (2005).

Legutolsó munkája a 2013-as Djinn című horrorfilm volt.

tobehooper-e1485359491583.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5312783478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása