Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Piszkos Pénz - Piszkosul jó színészekkel!

2015. január 02. - Nikosssz

történet.pngBob (Tom Hardy) régen bunyózott, most Marv (James Gandolfini) brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen - a kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint. Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg kutyakölyökre, akit hazavisz magához - emiatt ismerkedik meg Nadiával (Noomi Rapace), a sebhelyes nyakú, titokzatos nővel.Vélemény.png
Az első film, amit az új évben néztem meg. Azt mondják, ahogy indul az új év, olyan lesz az egész. Ha ez igaz, akkor idén szalagon fognak jönni a jobbnál jobb filmek! 

A piszkos pénz egy olyan kellemes csalódás volt számomra, ami megint megmutatta, hogy lehet jó filmet csinálni anélkül is, hogy ész nélkül lövöldöznének, és a robbanások is elmaradtak! Sokkal inkább célozza meg az olyan agyakat, akinek egy kis gondolkodás, és a lassabb filmek az előnyösebbek. Bár Hardy, és Gandolfini nevét azért nem ez jutott eszembe, örülök, hogy egy ilyen filmet hoztak létre! Ha jól tudom, ez volt Gandolfini utolsó filmje, és azt hiszem remek filmmel zárhatta pályafutását, és sajnos az életét is (R.I.P.).

Tom Hardy, többször is bizonyította rátermettségét, és ez ebben a filmben is előjön. Nem ismerek még egy színészt, aki ennyire fapofával tudja az emberek tudtára adni a gyűlölet vagy harag jelenlétét. Ha kell, természetesen a fapofa is eltűnik, és megláthatjuk például a gondoskodó kiskutyás alakot is, vagy ha végig nézzük még mosolyogni is láthatjuk őt! Egyszerűen amióta betört az A-listás színészek közé, nem is úgy néz ki, hogy lemondana róla! 
Gandolfini szintén jól alakította a meggyötört karaktert, és még egyszer utoljára megmutatta, miért volt alkalmas többek között a Sopranos főszerepére! Egyszerűen remek színész volt!
Noomi Rapace őszintén szólva nem tartozik és nem is tartozott a kedvenceim közé. Bármennyire is jól játszott ebben a filmben, nem nőtt a szívemhez.

A kiskutyás ˝szál˝ nagyon tetszett. Kellően jól hozták be a képbe (szomorú persze, hogy ez valóban is megtörténhet), és filmhez illő kutyát találtak! Azért azt hittem később nagyobb szerepe lesz, de ˝csak˝ kapocs a két karakter közt. Kihagyhatatlan film!Pontok.pngimdb.png7,3/10sajat értékelés.png8,5/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr457032973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása