Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Csillagok között: Határ a csillagos ég

2014. november 23. - csak Porter

Interstellar_p7.jpg

Christopher Nolan, olyan drága sikerfilmekkel a háta mögött, mint A sötét lovag-trilógia vagy az Eredet, azt a filmet készíthette el, amelyiket csak akarja és még pénzt is adnak rá a stúdiók. Ez nagyon ritka manapság. Ezek után úgy döntött, hogy egy nagyobb költségvetésű sci-fit készít, aminek az ötlete még Spielbergtől származott, ám ő idővel kiszállt a projektből, így Nolan testvérével együtt jegyzett forgatókönyvükből készített egy lélegzetelállító látványú űrfilmet. De vajon meg tudta ugorni az eddigi filmjeivel olyan magasra tett képzeletbeli lécet?

történet.png

A nem túl távoli jövőben járunk. A Föld haldoklik. Kisebb-nagyobb homokviharok zavarják meg a nyugalmat és az emberiség legtöbbje mezőgazdasági munkát végez, mert rohamosan csökken az élelmiszerkészlet. Egy kis farmon éldegél Cooper, a volt űrhajópilóta, és családja. Egy véletlennek köszönhetően pár nap múlva részese lehet egy kutatócsoportnak, akik felszállnak az űrbe, hogy egy nemrég felfedezett féreglyukon keresztül új hazát keressenek az emberiségnek…

Vélemény.png

Chris Nolan most sem okozott csalódást! Egy piszok látványos űrfilmet készített, amit egyszerűen a nagyvászonra találtak ki. Gyönyörűek a film képei, az űrben játszódó jelenetek egyszerűen zseniálisak, amihez nagyon sokat tett hozzá az Oscar-díjas Hoyte van Hoytema operatőr és a hangmérnökök együttes munkája. Azt kell mondanom, hogy még a Gravitáció látványa sem vetekedhet az Interstellaréval.

Ám a hangsúlyosabb részt nem az űrkaland kapja, leginkább a család szerepe tölti be ezt a tisztséget. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez egy családi dráma sci-fi köntösbe burkolva. Az első egy óra el is telik azzal, hogy remekül felépítsék a film gerincét adó apa-lánya kapcsolatot, és hogy ezek után is át tudjunk érezni az ezt követő cselekmények fontosságának súlyát.

A majdnem 3 órás játékidő sokakat elrettenthet a megtekintéstől, de a filmben van annyi ötlet és potenciál, hogy egy percig se váljon unalmassá, vagy érdektelenné. Végig leköti a figyelmet és az ülésbe szegez. Erre mondják azt, hogy remek moziélményt nyújt!

Ám nálam beigazolódott az, amitől tartottam. Anno, 2010-ben olyasféle élményt nyújtott az Eredet, hogy még mindig nem tudta überelni egy blockbuster sem. Mielőtt valaki félreértené, a Csillagok között remek szórakoztatást nyújt és látványban sem vetekedhet vele az utóbbi években semelyik alkotás, de az Eredettől kapott élménytől kicsit elmarad…

Pontok.png

imdb.png

 9.0/10

sajat.png

8/10

Borító.png

 

poster_interstellar_hun_final.jpg

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr56926381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása